Hallandsposten

Kompisraba­tten ska bli en träffpunkt

- ANN KATRIN NORLING

Kompisraba­tten i Stadsparke­n i Laholm ska bli en träffpunkt för dem som är intressera­de av växter och trädgård.

Tanken är att folk träffas där regelbunde­t under sommarhalv­året och ventilerar frågor och tips med varandra.

– Träffarna kanske inte gör succé den här sommaren men så småningom växer de, tror Kerstin Lidbom Höglund, Laholms Trädgårdss­ällskap.

Kompisraba­tten ligger intill tennisbano­rna i Stadsparke­n och anlades 2014 av trädgårdsp­rofilerna Gunnel Karlsson och Peter Bengtsson. Här får allmänhete­n plantera växter och slå sig till ro i förankrade trädgårdsm­öbler.

När rabatten blev mer vildvuxen än vacker och Laholms kommun hotade med att riva upp den grep Laholms Trädgårdss­ällskap in.

– Nu är vi en arbetsgrup­p som tar ansvar för att rabatten inte gror igen. Vill fler vara med i gruppen så är de välkomna, säger Kerstin Lidholm Höglund.

VÅRARBETET ÄR KLART och rabatten har fått en tydlig kant, ogräset är rensat, växter är nedklippta och löven är borta så när som på det som har sparats åt maskarna. Magnoliaex­perten Erland Ejder, Laholm, har planterat en magnoliabu­ske intill trädgårdsm­öblerna.

– Vi välkomnar fler att plantera växter här, det är meningen med kompisraba­tten. Den ska inte vara perfekt utan lite vildvuxen i en ordnad oordning, säger Kerstin Lidbom Höglund.

STRAX INTILL HÅLLS årets växtmarkna­d den 12 maj där folk gör affärer med varandra.

– Då hoppas vi att kompisraba­tten har börjat blomma, säger Kerstin Lidbom Höglund.

 ?? Bild: ANN KATRIN NORLING ?? FOLKETS RABATT. Jill Andersen, Gun-britt Hansson och Kerstin Lidbom Höglund, Laholms Trädgårdss­ällskap, håller ordning i Kompisraba­tten.
Bild: ANN KATRIN NORLING FOLKETS RABATT. Jill Andersen, Gun-britt Hansson och Kerstin Lidbom Höglund, Laholms Trädgårdss­ällskap, håller ordning i Kompisraba­tten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden