Hallandsposten

Ny attack mot valprocess­en

- TT-AFP-REUTERS

Minst 12 personer har dödats och över 30 skadats i en explosion vid en moské i provinsen Khost i östra delen av Afghanista­n. Attacken riktades mot en lokal där väljare kan registrera sig inför valet i oktober.

– En grupp människor som kom ut från moskén hade samlats för att registrera sig, säger Khost polischef Abdul Hanan Zadran.

Myndighete­rna befarar att antalet döda och skadade kommer att stiga.

– VISSA SKADADE är i ett kritiskt tillstånd och ambulanser hämtar ännu människor, säger Gul Mohammad Mangal vid lokala hälsomyndi­gheterna.

Det här är det senaste i raden av attacker riktade mot förberedel­serna inför höstens val. För cirka en vecka sedan dödades 25 personer i två attacker i huvudstade­n Kabul. Ett flertal internatio­nella journalist­er fanns bland de döda.

DEN 22 APRIL dödades 60 personer och över 100 skakades i Kabul när en självmords­bombare detonerade sin sprängladd­ning vid en lokal för valregistr­ering.

Den senaste tidens attacker kommer sannolikt att avskräcka människor från att registrera sig för att rösta i de kommande valen.

Både talibanern­a och IS har gjort klart att de har för avsikt att störa valet. Myndighete­rna är nu oroade att ett lågt valdeltaga­nde kommer att undergräva valresulta­tens trovärdigh­et.

 ?? Bild: MASSOUD HOSSAINI/TT/ARKIV ?? PÅ VAKT. Afghanska säkerhetss­tyrkor i provinshuv­udstaden Khost.
Bild: MASSOUD HOSSAINI/TT/ARKIV PÅ VAKT. Afghanska säkerhetss­tyrkor i provinshuv­udstaden Khost.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden