Hallandsposten

Weikert: ”Halmstad får gärna söka igen”

- 010-471 51 61 jow@hallandspo­sten.se

Åtta intensiva tävlingsda­gar och år av förberedel­ser är över. Då summerar ITTF:S president Thomas Weikert lag-vm: – En fascineran­de vecka. Så Halmstad får gärna söka igen – i synnerhet som det från och med 2022 blir 32 lag.

Aldrig hade tidigare en så liten stad som Halmstad tilldelats bordtennis-vm. Den största tidigare var Göteborg 1985. I fjol gick det i tyska Düsseldorf, nästa år i den ungerska huvudstade­n Budapest.

Men Weikert har idel lovord att säga om arrangörss­taden:

– Visst har det varit problem med hotellen, framför allt för supportrar­na som inte fått rum utan har fått söka sig utanför staden.

– Men det har övervägts av de korta avstånden. Både utanför arenan där det har gått snabbt och smidigt och transporte­ra sig. Men framför allt inne på arenan där allt har kunnat hållas i en och samma arena, vilket inte minst de aktiva har varit nöjda med.

– Sedan har vi ju dessutom haft fantastisk tur med vädret så någon måste ha talat väl med han där uppe, skrattar Weikert.

Förbundsch­efen Mikael Peterson håller med:

– Halmstad har verkligen visat att man klarar av den här storleken på arrangeman­g och den respons vi har fått gör att vi nu allvarligt överväger att söka EM så småningom.

I Halmstad?

– Njae, vi kanske ska sprida gracerna något. Men självfalle­t är Halmstad välkommet att söka.

Projektans­varige Johnny Ewerstein och spindeln i nätet, teknikansv­arige Mikael Andersson slickar också i sig av berömmet:

– Ett bordtennis-vm i Halmstad är att likställa med ett OS i en större stad. Visst var det jobbigt i uppbyggnad­en, men alla har ställt upp enormt. Både volontärer, kommunen, hotellen, Kent Johansson på arenan... alla, säger Mikael.

– Ja, vi har fått enormt mycket beröm – inte minst av tv-bolagen, inflikar Johnny.

Så vad säger ni om en ny ansökan?

– Tja, nu finns ju organisati­onen. Och vi har visat vad arenan går för och att man inte ska vara rädda för att våga tänka utanför boxen.

– Men det får nu dröja några år. Nu ska familjen få se mig igen, fast det kommer nog att kännas tomt, erkänner Ewerstein.

JAN-OWE WIKSTRÖM

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden