Hallandsposten

Oremo sugen på att spräcka nollan i Gävle

- CARL FREDRIK JOHANSSON cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

”Det var där jag började min allsvenska karriär och de har en plats i mitt hjärta.” JOHAN OREMO

Hbk-anfallare

Johan Oremo, 31, har tillbringa­t åtta säsonger i Gefle IF. På måndagskvä­llen återvänder Hbk-anfallaren ”hem” till Gavlevalle­n – och hoppas spräcka sin målnolla mot sitt gamla lag. – Det ska bli roligt. Jag känner mig i bättre och bättre form, säger han.

Johan Oremo spelade i Gefle 2007–08 och 2012–17 och hann med 158 allsvenska matcher och 49 mål i gästrikarn­as dress.

Men i fjol somras, med Gefle sist i Superettan och efter att han hade gjort sex mål på tolv matcher i näst högsta serien, valde han att flytta söderut till Halmstads BK.

Resten av historien kan ni: drömmålet från halva plan i debuten mot Gif Sundsvall, korsbandss­kadan, nedflyttni­ngen från Allsvenska­n och hans comeback i vår.

NU ÄR JOHAN Oremo sugen på att visa HBK vägen till första segern sedan premiären mot Degerfors.

– Vi hade ett fall framåt mot Falkenberg sist (1–1) och jag hoppas att vi kan fortsätta på den inslagna vägen så att vi kan ta ytterligar­e ett steg nu, säger han.

Oremo är positiv till det nya spelsystem­et, 4–2–3–1 eller 4–3–3 beroende på hur man ser det.

– Jag tycker att vi var aggressiva­re, fick lite längre anfall och kom upp med mer folk i offensivt straffområ­de. Vi kändes farligare än vad vi har gjort i tidigare matcher.

HAN HANN GÖRA tre mål på sex matcher för HBK i Allsvenska­n i fjol. I år är han fortfarand­e mållös efter fyra seriematch­er – men var bara en svettig enhandsräd­dning av Falkenberg­s målvakt från att spräcka nollan i derbyt.

– Jag hoppas att jag kan sätta en nu på Gavlevalle­n och att det börjar flyta på. Jag känner mig i bättre och bättre form och förra matchen kändes också som ett steg framåt för min egen del. Jag letar fortfarand­e efter lite matchtempo, men det är på väg, säger han. Känner du något av det opererade knäet?

– Nej, det är lite stelt bara på morgnarna. Men det är ingenting som hindrar mig på planen.

Hur ska det bli att återvända till Gävle?

– Det ska bli roligt. De har börjat helt okej tycker jag och sett bra ut så det blir en spännande match.

Åtta säsonger i Gefle – vilka känslor har du för klubben i dag?

– Det var där jag började min allsvenska karriär och de har en plats i mitt hjärta naturligtv­is. Det är lite samma familjära känsla runt om där som här i Halmstad.

Vilket bemötande förväntar du dig från Geflefanse­n?

– Det har jag ingen aning om. Jag brukar inte lyssna så mycket ändå. Vi får se. Jag kommer att tycka att det är roligt att vara där oavsett.

 ?? Bild: CARL FREDRIK JOHANSSON ?? ”HEM” TILL GÄVLE. Johan Oremo möter sitt gamla lag Gefle IF med Halmstads BK på måndagskvä­llen – och hoppas göra säsongens första mål.
Bild: CARL FREDRIK JOHANSSON ”HEM” TILL GÄVLE. Johan Oremo möter sitt gamla lag Gefle IF med Halmstads BK på måndagskvä­llen – och hoppas göra säsongens första mål.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden