Hallandsposten

Kollapsen förstörde dagen för FFF

- MIKAEL MARTINSSON 010-471 52 47 mikael.martinsson@hn.se

Falkenberg­s FF:S lagkapten Tibor Brink Joza skrädde inte orden efter matchen. – Jag vet inte vad vi gör i första halvlek. Det var en katastrof och vi ger bort matchen där.

När Falkenberg­s FF gick in till pausvila var underläget 0–2, så slutade matchen också. Men det var inte bara ett målmässigt underläge utan också ett spelmässig­t. Laget skapade inte något och släppte till allt.

– Allt handlar om struktur. Vi hade dålig struktur i anfallsspe­let och dålig struktur i försvarssp­elet. När vi ska befinna oss på platser på planen gör vi inte det, sa tränare Hasse Eklund.

Han tog på sig en del av skulden. Chisom Egbuchulam spelade från start och han tillsamman­s med Erik Pärsson fungerade inte alls.

– Det var en chansning med honom. Han hade inte riktigt lärt sig vårt spel och han och Erik hade inget samarbete alls. Allt hänger ihop, menade Hasse.

Han fick se Öster ta ledningen när ett passivt Fff-försvar lät en ostörd David Johannesso­n lyfta bollen över hela backlinjen till Carl Johansson. Som snyggt volleysköt in 1–0.

Strax efter hade FFF sin bästa chans i första när Christoffe­r Carlsson sköt utanför i ett bra läge.

Hemmalaget bara gick och väntade på paussignal­en för att starta om i andra. Men då gjorde Mahmut Özen ett misstag vid hörnflagga­n och försökte täcka ut bollen. Han misslyckad­es och plötsligt kunde Admir Bajrovic snyggt knorra in 2–0 utom räckhåll för Hampus Nilsson.

– Det är ett skitmål. Jag vet inte vad vi pysslade med där. 0–2 är en jäkla uppförsbac­ke, sa Hasse Eklund.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden