Hallandsposten

Äkta hattrick förlöste Halmia i jumbofinal­en

- CARL FREDRIK JOHANSSON cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Ett äkta hattrick på 13 minuter. Emil Håkansson, 20, spelade huvudrolle­n när Halmia, till slut, körde över Ullared i jumbofinal­en i herrtvåan. – I dag visar vi vilken nivå vi kan vara på så det gäller bara att hålla i det nu, säger han.

HALMIA ULLARED 4 0

Halmia dominerade spel- och chansmässi­gt redan från start i den sköna vårsolen på Örjans vall. Det dröjde dock dryga timmen innan målen kom. Men sedan gick det undan. Emil Håkansson löpte in från vänsterkan­ten och satte 1–0 i 65:e minuten efter ett vackert anfall med sju raka passningar inom laget nerifrån backlinjen och upp.

Tvåan kom tio minuter senare då Marcus Jönsson vrickade ut bollen till vänster och Håkansson smekte in den vid bortre stolpen.

TRE MINUTER DÄREFTER satte Halmias Vglt-fostrade vänsterytt­er även 3–0, men nu med vänsterfot­en, efter en fin diagonal 30-meterspass­ning från Zemri Callaku.

En efterlängt­ad islossning både för Håkansson och Halmia, som öppnade serien med tre raka förluster men nu tog andra raka segern.

– Vi har haft lite oflyt i de andra matcherna, men det är skönt när det släpper – och nu släppte det rejält. Det kändes stabilt, jag tycker att vi hade mycket bra koll på dem, säger Emil Håkansson.

Ullared har ännu inte vunnit någon match, men anlände till Örjans vall med två kryss i ryggen. Fast gästerna, som hade tvingats stuva om i backlinjen med lagkaptene­n Robert Hansson på skadelista­n, var bleka och lyckades bara skapa en enda målchans under 90 minuter – ett skott högt över av Rasmus Larsson precis före Halmias 1–0-mål.

HALMIA SKAPADE DESTO mer. Isak Petersson hade till exempel ett klockrent skott i stolpens insida och Emil Håkansson, som var het matchen igenom, tvingade Ullareds målvakt Albert Hjalte till flera bra räddningar.

Fjolårets rödvite skyttekung Vuk Lugonjic – som gjorde ett nytt gästspel i Helsingbor­gs IF:S U21-lag i veckan – fick på nytt starta på bänken, men byttes in med 20 minuter kvar och slog in Halmias 4–0-mål, assisterad av Marcus Jönsson, i 82:a minuten.

Halmias tränare Anders Wallin säger:

– Jag tycker att vi gör en väldigt gedigen och bra match i 90 minuter. I dag hade vi tålamod i anfallsspe­let, vilket vi kanske har saknat lite tidigare.

?? Bild: ROGER LARSSON ?? CENTRALFIG­UR. Vänsterytt­ern Emil Håkansson gjorde de tre första målen i obruten följd, alltså ett äkta hattrick, när Halmia besegrade Ullared med 4–0 i jumbofinal­en och Hallandsde­rbyt i herrtvåan.
Bild: ROGER LARSSON CENTRALFIG­UR. Vänsterytt­ern Emil Håkansson gjorde de tre första målen i obruten följd, alltså ett äkta hattrick, när Halmia besegrade Ullared med 4–0 i jumbofinal­en och Hallandsde­rbyt i herrtvåan.
 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? PASSNINGSL­ÄGGARE. Unge innermittf­ältaren Zemri Callaku (till vänster) slog en fin passning till 3–0. Marcus Jönsson (till höger) svarade för två assister.
Bild: ROGER LARSSON PASSNINGSL­ÄGGARE. Unge innermittf­ältaren Zemri Callaku (till vänster) slog en fin passning till 3–0. Marcus Jönsson (till höger) svarade för två assister.
 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? JOBBIG EFTERMIDDA­G. Ullareds målvakt Albert Hjalte hade fullt upp i derbyt. Här rensar han framför Halmias veteran Ronny Sabo.
Bild: ROGER LARSSON JOBBIG EFTERMIDDA­G. Ullareds målvakt Albert Hjalte hade fullt upp i derbyt. Här rensar han framför Halmias veteran Ronny Sabo.