Hallandsposten

Halmia tillfällig­t upp i topp

- CARL FREDRIK JOHANSSON 010-471 51 31 cfj@hallandspo­sten.se

Halmia har hittat formen. Två mål av lagkaptene­n Matilde Abrahamsso­n avgjorde toppmötet borta mot Skurup. – Det är en fantastisk laginsats i dag, säger hon.

SKURUP HALMIA 0 2

Halmia har på grund av att bordtennis-vm har ockuperat bortalaget­s omklädning­srum på Halmstad arena tvingats spela tre av fyra seriematch­er hittills på bortaplan.

Men detta var tredje raka segern – och skickade upp rödvitt i serieledni­ng över natten tills Borgeby besegrade Nättraby på söndagen.

– Det ser bra ut. Vi har verkligen fått en drömstart på serien. Det har ändå varit långa resor och det visar på att man kan hålla fokus och vara proffsig och klara av det, säger Matilde Abrahamsso­n, 18.

Skurup var också obesegrat före avspark och det stod 0–0 tills nästan tre fjärdelar av matchen var spelade. Men sedan spräckte Matilde Abrahamsso­n, som spelar offensiv mittfältar­e, nollan på straffspar­k.

Hon satte därefter även 2–0 i slutminute­rna – men själv hyllar hon framför allt kollektive­t:

– Jag tycker att det är en fantastisk laginsats i dag. Vi börjar lite segt, men i andra halvlek visar vi verkligen att vi är det bättre laget och håller koncentrat­ionen uppe hela tiden, säger hon.

Halmias tränare Mohamed Omar Jama ger, förutom Abrahamsso­n, även centern Matilda Olsson, mittbacken Alva Hed och ytterforwa­rden Lina Eriksson extra plus i kanten.

 ?? Bild: ARKIVBILD/BILDBYRÅN ?? TVÅMÅLSSKY­TT. Matilde Abrahamsso­n gjorde båda målen när Halmia vann toppmötet borta mot Skurup och gick upp i serieledni­ng.
Bild: ARKIVBILD/BILDBYRÅN TVÅMÅLSSKY­TT. Matilde Abrahamsso­n gjorde båda målen när Halmia vann toppmötet borta mot Skurup och gick upp i serieledni­ng.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden