Hallandsposten

Målskyttet i baklås och Astrio nollat

- THOMAS ENGMAN

Första segern låter vänta på sig men oturen grinade Astrio i ansiktet inte minst under andra halvlek på Söndrums IP. – Ett oavgjort resultat speglar matchbilde­n bättre, tycker Astrios tränare Mats Altemyr.

ASTRIO SKENE 0 1

Hemmaspela­rna svärmade som bålgetinga­r runt och i Skenes straffområ­de sista halvtimmen. Kavalkaden började med Felix Albrektson­s friläge och sedan fick Oskar Lundqvist ett öppet läge innan Albrektson lobbade bollen över målvakten men också förbi målramen.

Max Eggertsson laddade sedan stora kanonen men Andreas Jönsson med förflutet bland annat i Snöstorp Nyhem gjorde ytterligar­e en briljant räddning i Skenes mål. Och Victor Niklas nick i ribban i nästa sekvens är hittills signifikat­ivt för Astrios entré i trean.

– VI gör en bra andra halvlek och är tillräckli­gt aggressiva och tydliga i det vi gör och med bytena kommer mer energi in i laget, menar Mats Altemyr.

Astrios käpphäst var första halvleken. Skene med matchens lirare Oscar Rydberg i spetsen skapade en handfull chanser och till sist hittade John Hedberg nätmaskorn­a med ett välriktat skott.

– Vi har bra första tio minuter men en falsk trygghet smyger sig in och vi har ingen chans i det fysiska spelet, analyserar Altemyr.

Strax innan halvtid skapade Astrio den första heta chansen men Oliver Hansson prickade också Jönsson i målet.

– Vi tappar mycket boll och Skene tar vara på våra misstag, men de har också chanser i andra halvlek, avrundar Altemyr samtidigt som högljudda västgötar firar säsongens första seger.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden