Hallandsposten

Tuff premiär för Westcoast i STCC

- FILIP SVENSSON fs@hallandspo­stense

Under en klarblå himmel fick den stora publiken på Ring Knutstorp uppleva en riktig fartfest när STCC premiärkör­de under lördagen. Stall Westcoast från Halmstad hade det tufft och stjärnföra­ren Fredrik Ekblom var inte helt nöjd. – Jag hade förväntat mig lite bättre resultat.

Den svenska motorelite­n möttes under helgen för att göra upp om poängen när STCC äntligen drog igång. För Halmstad-stallet Westcoast blev det en kämpig helg med Fredrik Ekbloms fjärdeplat­s i andra heatet som bästa notering. Dick Jönsson-wigroth är stallchef och sa så här om inledninge­n på säsongen.

– Vi hängde inte riktigt med i kvalet och hade inte riktigt farten. Vi kan tyvärr inte sätta fingret på varför men det är absolut inte bristen på förartalan­g, Ekblom är väldigt duktig. Det är en kombinatio­n med hur vår bil är inställd ihop med föraren, och då lirar det inte så bra ihop. Nu snackar vi tiondelar men det är mycket tid i sammanhang­et.

Vann första heatet gjorde i stället Daniel Haglöf. Haglöf som tillhör PWR Racing tog storslam med sina Seat-bilar och ockuperade samtliga pallplatse­r. För femteplace­rade Ekblom var det okej, men inte mer.

– Inte något att skriva hem om direkt men en ”solid performanc­e”. Vi rår inte riktigt på Seat-bilarna för tillfället men vi gnuggar på.

ANDRA HEATET INNEHÖLL mer action, mycket tack vare det omvända startsyste­met där man vänder på startordni­ngen. Vann gjorde Andreas Wernersson för Lestrup Racing Team. Fredrik Ekblom var ett tag uppe på en andraplats men saknade det rätta trycket i bilen och slutade fyra.

– Jag hade förväntat mig lite bättre resultat även om det var relativt okej ändå. Vi har höga mål och det kommer vi fortsätta att ha. Sen är det så att vi måste börja lära känna varandra mer inom teamet. Det gäller för mig att hitta nycklarna till bilen. Det är jobbigt att starta trea men sluta fyra, summerade Ekblom.

”Det gäller för mig att hitta nycklarna till bilen”

FREDRIK EKBLOM

DE ANDRA TVÅ förarna från Westcoast, syskonen Andreas och Jessica Bäckman, fick det som väntat tufft i deras första tävling i STCC. För stallchefe­n var det ingen överraskni­ng.

– Det är learning by doing. De måste köra mer för att komma in i rytmen och hela grejen. Totalt sett är det ungefär som jag väntade mig inför helgen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden