Hallandsposten

Laholmslag­et räddade sig kvar

- CARL FREDRIK JOHANSSON

Hallands Equestrian­s låg sist sammanlagt inför den tredje och sista deltävling­en i hästhoppni­ngens elitallsve­nska i Mölndal på söndagen. Men en tredjeplat­s i avslutning­en betyder att Laholmsklu­bben hänger kvar – utan kval.

– Det är väldigt bra lag vi möter och inga dåliga ryttare. Det är tufft. Men man ser också att när det går upp en nivå till så visar vi verkligen att vi platsar där, säger Hallands Equestrian­s lagledare Peter Månsson.

I lördagens andra omgång i zon väst slutade Hallands Equestrian­s sexa och näst sist med totalt 16 fel. Därmed låg man jumbo sammanlagt inför söndagens tredje och sista deltävling på Åby travbana.

Men inför epilogen höjdes hindren med en decimeter, från 1,30 meter till 1,40. Det verkade passa Laholmsgän­get, som med 13 fel nu bara hade Nääs och Billdal framför sig i resultatli­stan.

I laget på söndagen red Maja Bogren på Amiable (fyra fel), Nathalie Wickström Bozic på Hubertus (13 fel), Stina Åhsberg på Hip Hop Chanti (ett fel) och Nils Johansson på Sharmila (åtta fel). Det sämsta resultatet stryks.

Därmed blev det en sammanlagd femteplats för Hallands Equestrian­s, som bara gör sin andra säsong i högsta serien och som i fjol nådde ända till Sm-semifinale­n på Strömsholm.

– Det var väldigt toppade lag redan från omgång ett i år. Förra året var det mer blandat. Även banorna var tillvässad­e lite. Men jag är jättenöjd med mina lagdeltaga­re. Vi är inte långt efter de andra, säger Peter Månsson.

Nääs, Billdal och Varberg slutade etta, tvåa respektive trea sammanlagt och knep semifinalb­iljetterna. Equine Club West blev sjua och sist, men har chans att kvala sig kvar.

 ?? Bild: MATHILDA AHLBERG ?? MER FART. Det hoppas Fredrik Ekblom och hans stall Westcoast Racing få framöver på sin VW Golf i Stcc-cirkusen.
Bild: MATHILDA AHLBERG MER FART. Det hoppas Fredrik Ekblom och hans stall Westcoast Racing få framöver på sin VW Golf i Stcc-cirkusen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden