Hallandsposten

Halmstad klart för Sm-final

På hemmaplan blev det två förluster för Elias Ranefur i 4–2-segern över Söderhamn i den första semifinale­n. I returen visade Ranefur klass och säkrade Halmstads finalplats.

- LINDA WEINSTOCK lw@hallandspo­sten.se

SÖDERHAMN 2 HALMSTAD 4

Halmstad fick en tuff inledning på det andra semifinalm­ötet med Söderhamn. Elias Ranefur visade klass och vann sin inledande match mot Anthony Tran i tre raka set, 11–5, 11–8, 11–4.

Samtidigt föll Mattias Karlsson i tre raka set mot Viktor Brodd.

– Det blev en svår match för Mattias och Viktor är en spelare som inte passar Mattias särskilt väl, säger Halmstads tränare Ulf ”Tickan” Carlsson och fortsätter:

– Samtidigt spelade Viktor fantastisk­t bra. För Mattias del handlade det mest om att det var svårt att mala på efter den urladdning­en som VM på hemmaplan innebar.

IBRAHIMA DIAW FÖLL också i sin inledande match mot kinesen Qian Cheng i tre raka set.

– Vi fick en knackig inledning på matchen och efter tre matcher såg det mörkt ut, säger Carlsson.

Men när Söderhamn bytte ut en blek Anthony Tran mot unge Simon Berglund spelade Mattias Karlsson sina bollar väl och vann matchen med 3–1.

– Starkt av Mattias att komma igen och vinna matchen. Han har det kämpigt men fajtas och krigar för laget, säger Carlsson.

ÄVEN DIAW FICK revansch efter den inledande förlusten när han besegrade Brodd i en tuff femsetare.

– ”Ibra” spelade trevande och knackigt mot kinesen men sedan kom han tillbaka och slog Viktor Brodd och det är otroligt starkt, säger Carlsson.

Ranefur fick avsluta med en ny 3–0-seger, denna gång mot Cheng.

– Vi är nere i brygga men vänder och vinner två raka matcher och tar oss till final. Elias gör en prickfri insats och tappar inte ett enda set i matchen, berömmer Carlsson.

MATCHHJÄLT­EN SJÄLV VAR nöjd med insatsen efter matchen.

– Det gick otroligt bra i dag till skillnad från i tisdags. Nu är vi i final och det känns skitkul, säger han.

Eslöv väntar i finalen, en tuff motståndar­e för Halmstad.

– Men vi har ett bra självförtr­oende i laget och det är en rejäl boost att vi spelar så bra så vi ska ge Eslöv en rejäl fajt, säger Ranefur.

 ??  ??
 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? MATCHHJÄLT­E. Elias Ranefur blev stor matchhjält­e sedan han vunnit båda sina singelmatc­her i det andra semifinalm­ötet med Söderhamn och säkrat Halmstads plats i bordtennis­finalen.
Bild: JARI VÄLITALO MATCHHJÄLT­E. Elias Ranefur blev stor matchhjält­e sedan han vunnit båda sina singelmatc­her i det andra semifinalm­ötet med Söderhamn och säkrat Halmstads plats i bordtennis­finalen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden