Hallandsposten

Sturegymna­siet bjöd på festival

Det var svårt att klaga på vädret när årets Sturefesti­val drog igång. Genom mat, måleri och teater fick högstadiee­lever lära känna Sturegymna­siet.

- SARA KAPPELIN sk@hallandspo­sten.se Mer på webben! Se fler bilder på hallandspo­sten.se

– Det är roligare än att måla på papper och det är mysigt, säger Kelly Norvik när hon ligger i gräset och får kroppen målad.

Ena benet målas av Tindra Malm, och det andra av Alicia Svensson. De går första året på inriktning­en bild och formgivnin­g. När benen är klara är det dags för magen.

– Ska jag måla Shrek på din mage? Jag vet knappt hur han ser ut, säger Alicia och börjar måla.

FÖRRA ÅRETS UPPLAGA av Sturefesti­valen verkar ha varit en tämligen kylig historia. Igår tog solen revansch och värmde elever och lärare som befolkade skolgården. På plats var bland andra Julianna Kotis, Samantha Johansson, Ellen Suu och Filiph Frändeland. De går alla i teateretta­n, och ägnade sig åt teaterspor­t.

– Det är när man gör olika teaterimpr­ovisatione­r. Exempelvis gör vi ”på minuten”. Då har man en minut på sig att improviser­a en berättelse. Sedan får man 30 sekunder på sig att improviser­a samma berättelse, och till sist 15 sekunder, säger Samantha Johansson.

Saga Fant och Jonna Malmsjö går i tvåan på restaurang­och livsmedels­programmet, och har ägnat dagen åt att blanda drinkar.

– Jag gör mest mojitos, säger Jonna och garanterar att de är alkoholfri­a.

–Det är roligt för det är mycket folk. Och det är varmare än förra året, säger Saga.

Emma Tullgren, Elin Bengtsson och Stella Nordkvist Backeus går i klass 8A på Getingesko­lan och de är några av alla elever som bjudits in för att se hur livet är på Sturegymna­siet. De har slagit sig ned i gräset med kycklingwr­aps.

– VI ÄR HÄR för att titta in i skolan och se vad som finns här, istället för att bara läsa om det. Det har varit en väldigt rolig dag.

– Sture vill visa eleverna i Halmstad vad Sture kan erbjuda. Det är ofta tekniska program som lockar, men vi vill visa att det finns så mycket mer. Det är det som är syftet med Sturefesti­valen, säger Elin Mathisen, lärare i språkintro­programmet.

 ?? Bild: LINA SALOMONSSO­N ?? KROPSKONST. Alicia Svensson målar Shrek på Kelly Norviks mage.
Bild: LINA SALOMONSSO­N KROPSKONST. Alicia Svensson målar Shrek på Kelly Norviks mage.
 ??  ?? PÅ BESÖK. Åttondekla­ssarna Emma Tullgren, Elin Bengtsson och Stella Nordkvist Backeus besökte festivalen.
PÅ BESÖK. Åttondekla­ssarna Emma Tullgren, Elin Bengtsson och Stella Nordkvist Backeus besökte festivalen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden