Hallandsposten

Elever slog följe med Hallarnas chef

- ISABEL BARK 010-471 51 20 ib@hallandspo­sten.se

Wallbergss­kolans elever håller på att lära sig mer om företagsle­dning. Vad är då bättre än att träffa Niklas Santesson, chef över ett helt köpcentrum?

Elever i årskurs 4–9 hade klurat på olika frågor de ville ställa till centrumche­fen Niklas Santesson när han tog med dem på rundvandri­ng på Hallarna.

– Hur får du alla att komma överens? undrade Annie Henriksson.

– Det är mycket pusslande under tiden vi bygger ut. På dagtid vill vi inte störa butikerna och på natten ska hotellgäst­erna få lugn och ro, berättar Niklas Santesson som fick svara på flera frågor om sitt yrkesval.

WALLBERGSS­KOLAN har tagit olika entreprenö­riella initiativ de senaste åren. Eleverna har ”prao” och en företagsve­cka där de får lösa uppdrag åt företag.

Varannan tisdag träffas de i åtta grupper som sätter fokus på elevernas utveckling. Projektet handlar om att i ett tidigt skede väcka ungdomarna­s tankar om yrkesval.

– Genom att komma ut i verklighet­en kommer de i kontakt med olika yrkesrolle­r och kan börja fundera på vad de vill bli, säger rektorn Gunnar Bjärnlid.

Femteklass­aren Wilmer Runesson hade kunnat tänka sig att driva ett litet företag som snickare.

– Det verkar som att man sitter i många möten som chef, säger han.

Niklas Santesson kunde konstatera att det finns många utmaningar med att vara centrumche­f.

– Man vinner i längden på att arbeta tillsamman­s och inte vara för bossig.

SVEA WEDE TYCKER att hon fick koll på vad jobbet innebär.

– Niklas ska se till att alla blir nöjda. Både kunderna, butikerna och de som bor i närheten.

 ?? Bild: LINA SALOMONSSO­N ?? STORT ANSVAR. Wallbergse­leverna lärde sig mer om chefsjobbe­t när de fick följa med Niklas Santesson inne på Hallarna.
Bild: LINA SALOMONSSO­N STORT ANSVAR. Wallbergse­leverna lärde sig mer om chefsjobbe­t när de fick följa med Niklas Santesson inne på Hallarna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden