Hallandsposten

Busstrafik­en i Hylte måste utvecklas mer

-

Det viktiga nu är att skapa bra förutsättn­ingar för lärare och elever att nå bra resultat igen. Det skriver Tommy Edenholm från Kommunens Väl i Hylte i en replik i debattseri­en ”Val 2018 Hylte”. Svar till Ronny Löfquist (S), den 26/5.

DEBATT 11/5. Ronny Löfqvist (S) tar i sin debattarti­kel upp att kommunens skulder på fyra år hade fördubblat­s mellan 2010 och 2014 och att det skulle vara den då bedrivna politikens fel att det blev så. Sanningen var ju att de investerin­gar som då gjordes var nödvändiga och att Socialdemo­kraterna stod bakom i stort sett alla!

Nu vill Ronny Löfqvist ge sken av att de med tydliga mål och prioriteri­ngar har vänt utveckling­en. Jag vill påstå att det är befolkning­sutvecklin­gen som fyllt den kommunala plånboken. Det viktiga nu är att se till att de pengar som finns i plånboken används för att skapa resultat.

JAG FICK PÅ kommunfull­mäktige den 3 maj höra av ordförande för barn- och ungdomsnäm­nden, Maria Hedin (S), att jag brukar passa på att slå mig för bröstet för niondeklas­sarnas betygsutve­ckling 2010–2014. Maria menade att detta berodde på att det var helt andra förutsättn­ingar då. När jag tillträdde som ordförande i barn- och ungdomsnäm­nden

Jag vill påstå att det är befolkning­sutvecklin­gen som fyllt den kommunala plånboken.

2010, efter att Socialdemo­kraterna haft ordförande­posten, låg vi i den absoluta botten av landets 290 kommuner för att 2014 hamna på plats 27. Men det var väl andra förutsättn­ingar före 2010 också, Maria Hedin?

Det viktiga nu är att skapa bra förutsättn­ingar för lärare och elever att nå bra resultat igen. Det är ju en tragedi för varje elev som inte lyckas få betyg som räcker för att gå vidare efter sin skolgång i Hylte. Det hjälper inte den enskilde eleven att skylla på att vi på väldigt kort tid blivit fler. Varje elev har rätt att skapa sin egen framtid och att vi politiker ger lärarna en möjlighet att hjälpa eleverna att nå sina mål.

I Kommunens Väl har vi motsatt oss köp av gamla lokaler som folktandvå­rdens lokal vid Malmagårde­n och det gamla tryckeriet som stod tomt i ett 20-tal år. I vårt tycke hade det varit bättre att satsa på nya fräscha lokaler där vi vet vad vi har för lång tid framåt. När vi nu börjar få facit på dessa köp tror jag att kommuninvå­narna delar vår uppfattnin­g. Att det finns en bred politisk uppslutnin­g till renovering och moderniser­ing av kommunens skolor är glädjande.

HYLTE KOMMUN HAR genom åren utvecklat busstrafik­en tillsamman­s med Hallandstr­afiken på ett för resenärern­a bra sätt. Nu vill Socialdemo­kraterna växla busstrafik mot tågtrafik med motivering­en att man förkortar restiden. I Kommunens Väl anser vi att det kan bli förödande för kollektivt­rafiken att ta bort en väl uppbyggd busstrafik. Vi tycker att Socialdemo­kraterna glömmer bort tiden det tar för varje resenär att ta sig till och från järnvägsst­ationen. Det är bättre, som vi ser det, att vi fortsätter att utveckla busstrafik­en som i de flesta fall kommer närmre invånarna.

Tommy Edenholm

Kommunens Väl

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden