Hallandsposten

Ond cirkel när alla butiker flyttar från stan

- DAG SMEDBERG

HALMSTAD. Nu när Hallarna har öppnat så börjar alla butiker flytta ifrån stan, varför? Jag tycker att det är dåligt att alla butiker flyttar ifrån stan, är det nödvändigt att alla butiker flyttar? Jag fattar att en del butiker inte har råd men alla butiker behöver ju inte flytta.

SEN BLIR DET som en ond cirkel om en butik flyttar så flyttar oftast fler, då åker man hellre till Hallarna. Om man åker till Hallarna så handlar man mer, då gör man av med mer pengar och förstör miljön. Åk till stan och handla istället för att det är färre butiker då använder man mindre pengar.

Om alla butiker flyttar ifrån stan kommer parkeringa­rna i Hallarna inte räcka, då kommer folk blockera nödutgånga­r, då kan folk fastna inne i byggnaden när en fara uppstår. Om alla butiker flyttar ifrån stan kommer inte alla ha möjlighet att ta sig till Hallarna för att det blir för långt.

Om alla butiker flyttar ifrån stan kommer snart stan vara en stor resturang. Såklart det är gott med mat men när en butik flyttar så flyttar en resturang in. Det blir för många restaurang­er.

VISSA TYCKER ATT det är praktisk att ha alla butiker på samma ställe. Om man handlar i stan där det finns färre butiker än i hallarna så handlar man mindre och sparar pengar.

Så vill ni inte att butikerna ska flytta ifrån stan så ska alla som handlar sluta göra sin inköp på Hallarna och butiksägar­e sluta flytta ut till Hallarna!

BILDINSÄND­ARE

 ?? Bild: LINA SALOMONSSO­N ?? ALLA SAMLADE. Insändarsk­ribenten tycker att det är tråkigt när fler och fler butker väljer att lämna city till förmån för Hallarna eftersom det utarmar stan.
Bild: LINA SALOMONSSO­N ALLA SAMLADE. Insändarsk­ribenten tycker att det är tråkigt när fler och fler butker väljer att lämna city till förmån för Hallarna eftersom det utarmar stan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden