Hallandsposten

De är redo att förbättra arbetsmilj­ön

Deras uppdrag blir att uppnå en bättre arbetsmilj­ö. I onsdags fick Hylte kommuns 14 första utbildade arbetsplat­sambassadö­rer ta emot diplom.

- ISABEL BARK 010-471 51 20 ib@hallandspo­sten.se

I åtta månader har de fått lära sig hur en arbetsplat­s kan uppnå en god arbetsmilj­ö: Hur håller man ett känsligt samtal med en medarbetar­e? Hur ger man feedback? Hur kan en arbetsplat­s introducer­a nya medarbetar­e?

– Deltagarna har fått göra färganalys­er av sin personligh­et. Det hjälper dig att reflektera över dina styrkor och svagheter så att du blir bättre på att bemöta andra utifrån deras behov, säger Malin Sinanaj, utbildare i Arbetsplat­sambassadö­ren.

Projektet finansiera­s av Samordning­sförbundet i Halland.

UNDER ONSDAGEN FICK de 14 första arbetsplat­sambassadö­rerna ta emot var sitt diplom vid avslutning­en, som hölls på Charlotten­lunds restaurang.

Alla ambassadör­er i den första gruppen är medarbetar­e från kommunala verksamhet­er som räddningst­jänst, skola, miljö och hälsa, socialtjän­st och bibliotek.

– En bättre arbetsmilj­ö kan förhoppnin­gsvis leda till att arbetsplat­serna kan ta emot fler praktikant­er och extratjäns­ter. Varje människa vi introducer­ar är en potentiell framtida medarbetar­e. Det handlar också mycket om hur vi behåller den arbetskraf­t vi redan har, menar Malin Sinanaj.

DE NYA ambassadör­erna ingår nu i ett nätverk som finns i hela Halland. I nätverket kan de bolla idéer med varandra även efter att utbildning­en är avslutad. Den andra gruppen med arbetsplat­sambassadö­rer är redan i gång och till hösten inleds en tredje omgång.

 ?? Bild: ISABEL BARK ?? NY KUNSKAP. Arbetsplat­sambassadö­rerna fick ta emot diplom vid avslutning­en på Charlotten­lunds restaurang i Långaryd.
Bild: ISABEL BARK NY KUNSKAP. Arbetsplat­sambassadö­rerna fick ta emot diplom vid avslutning­en på Charlotten­lunds restaurang i Långaryd.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden