Hallandsposten

Skummeslöv utlovar jordiska musikdagar

- ANN KATRIN NORLING 010-471 50 55 akn@hallandspo­sten.se

Skådespela­ren Stina Ekblad inleder sommarens upplaga av Skummeslöv­s musikdagar. – Vi är så glada för att hon är med oss, säger Gustav Natt och Dag, kantor i Laholms pastorat.

Musikdagar­na med körer och ensembler pågår i fem dagar med start 1 juli. Först ut är Stina Ekblad som reciterar i verket Förklädd Gud.

DÄRMED SÄTTER Stina Ekblad också prägeln på årets tema som är musikens jordmån.

– Vi vill spegla jordens egen musik som gror ur marken, speglas i vattnet och hörs på Londons gator. Jag lovar att programmet blir spännande, säger Gustav Natt och Dag.

Öppningsko­nserten ges i Skummeslöv­s kyrka. För musiken svarar Capella Lundensis och Bjäre Singers. Publiken bjuds också på Carl Nielsens Liten svit för stråkorkes­ter.

DEN 3 JULI flyttar evengemang­et in i Laholms kyrka. Det väntas storpublik när Det Norske Solistkor uppträder under ledning av Grete Pedersen.

– Den är Norges bästa kör som består av profession­ella sångsolist­er med egna karriärer. Några gånger om året sammanstrå­lar de i en kör. Här får vi höra hur ropen på Londons gator låter, säger Gustav Natt och Dag.

En kammarkons­ert är nästa programpun­kt den 5 juli som ges av en kvartett i Skummeslöv­s kyrka. Ensemblen spelar musik av kompositör­erna Robert Schumann och Gabriel Fauré.

Lördagen den 7 juli ombeds publiken att ta plats i gräset vid Rökeriet i Laholm. Ångbåten kommer tuffande på Lagan med Matthias Harms vokalensem­ble ombord.

Kören går iland och fortsätter konserten ute i det fria.

MUSIKDAGAR­NA avslutas i Skummeslöv­s kyrka med gudstjänst och konsert under medverkan av Matthias Harms vokalensem­ble.

Musikdagar­na är ett samarbete mellan Skummeslöv­s församling och Laholms Konsertför­ening.

– Det är bingo att vi kan samarbeta. Vi är en repertoarg­rupp som hjälps åt med arrangeman­gen, säger Christer Jonsson, ordförande i Laholms Konsertför­ening.

Musikdagar­na stöds av bland andra Region Halland, Sensus och Laholms Sparbank.

 ?? Bild: ANN KATRIN NORLING ?? MUSIKDAGAR­NA. Christer Jonsson, Margareta Jonsson och Gustav Natt och Dag ser fram emot kör- och ensemblemu­siken.
Bild: ANN KATRIN NORLING MUSIKDAGAR­NA. Christer Jonsson, Margareta Jonsson och Gustav Natt och Dag ser fram emot kör- och ensemblemu­siken.
 ??  ?? DET NORSKE SOLISTKOR. Kören gör bland annat musik av Londons gatuljud.
DET NORSKE SOLISTKOR. Kören gör bland annat musik av Londons gatuljud.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden