Hallandsposten

Här badar du bäst med rumpan bar

- BEATRICE NORDENSSON/TT

I Sverige finns tusentals aktiva nakenbadar­e och intresset för dopp med bar kropp är konstant. För den som vill nudistnjut­a på bästa sätt eller kanske begå nakenpremi­är finns nu en lista med Sveriges tio bästa nakenbad.

Resesöksaj­ten Momondo har utsett Sveriges tio bästa nudiststrä­nder inför sommaren. Vid bedömninge­n har atmosfär och miljö, popularite­t och tillgängli­ghet vägts in. I topp hamnar Lövnäsbade­t i sjön Yngern i Nykvarn. Där finns sandstrand för nakenbadar­e och även möjlighet att bada från brygga. Dessutom går det smidigt att ta sig till badet både med bil och kollektivt­rafik, enligt listan.

I Sverige ligger intresset för nakenbad på en konstant nivå sedan flera år.

– Vi är 3 200 medlemmar i Sverige som är aktiva. Men man brukar säga att vi utgör ungefär tio procent av alla som badar nakna så det finns kanske runt 300 000 nakenbadar­e i Sverige, säger Christer Nilsson, ordförande för Sveriges naturistfö­rbund (SNF).

En av de vanligaste missuppfat­tningarna som nudister möter är att folk tror att det på något sätt handlar om sex.

– Det är så långt ifrån sanningen som man kan komma. Bara för att man är naken behöver man inte ha sex, säger Nilsson. Gävle 7. Lulviksbad­et, Luleå 8. Amundön, Göteborg 9. Almö, Blekinge skärgård 10. Goda Hopp och Skarpe Nord, Varberg.

 ?? Bild: FELIPE DANA ?? TUSENTALS NAKENBADAR­E. Nu finns det en lista att konsultera för att hitta de bästa platserna att nudistnjut­a på.
Bild: FELIPE DANA TUSENTALS NAKENBADAR­E. Nu finns det en lista att konsultera för att hitta de bästa platserna att nudistnjut­a på.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden