Hallandsposten

Halmstad BTK föll i första Sm-semin

- CARL FREDRIK JOHANSSON 010-471 51 31 cfj@hallandspo­sten.se

Blixten slog inte ned den här gången. Halmstad BTK fick storstryk i den första Sm-semifinale­n mot svensk dampingis dominant på senare år, Eslövs PK. – Vi går in och gör vårt bästa, men i dag räcker det helt enkelt inte till, säger Erika Fronth.

HALMSTAD BTK 1

ESLÖV 5

Fronth, 20, tog HBTK:S enda seger när hon besegrade Danmarks nummer ett Stefanie Christense­n i tre raka set (12–10, 11–7, 11–4), vilket betydde 1–1 i lagmatchen.

Detta efter att Fronth legat under med 6–10 i första set mot den drygt 100 platser bättre rankade danskan, men svarat för en mäktig vändning.

– Det var skönt att börja med en vinst där och jag kände att jag spelade riktigt bra också, säger hon.

– Jag började ju lite knackigt i första set och hade lite svårt med hennes serve. Men sedan tycker jag att lärde mig hennes serve mer och mer, den blev lite halvlång i forehand så att jag kunde komma åt att loopa själv med min forehand, och jag fick mycket attacker själv.

MYCKET ROLIGARE ÄN så blev den första Sm-semifinale­n, i bäst av tre, dock inte för Hbtk-gänget.

Unga Jennie Edvinsson föll i tre raka set (2–11, 9–11, 2–11) mot skickliga kinesiskan Gao Jun Ji, som hade 12–0 i matchkvot i grundserie­n. Gao slog senare även Fronth med 3–0 (11–7, 11–5, 11–6).

Tilda Johansson – som var HBTK:S matchvinna­re i den tuffa kvartsfina­lserien mot Arvika – hade det desto motigare nu och förlorade med 1–3 i set både mot slovenska lag-vm-spelaren Alex Galic (7–11, 8-11, 11–6, 5–11) och Stefanie Christense­n (6–11, 12–14, 11–3, 4–11).

– Men Tilda möter två bra spelare också. Vinner hon första matchen så kanske hon hade vunnit den andra också, det är små marginaler, menar Halmstads BTK:S tränare Fredrik Håkansson.

Jennie Edvinsson, 17, gav Galic en fajt, men förlorade med 5–11, 10–12, 8–11.

– I det stora hela spelar vi ändå hyfsat, men vi vinner inte de jämna seten. Det måste vi göra om vi ska kunna vara med, när vi väl får chansen, säger Håkansson.

HAN TÄNKER BLAND annat på Edvinsson, som var med till 10–10 i andra set mot Galic, och Johansson, som till och med hade setboll vid 12–11 i andra set mot Christense­n.

– Ska du kunna ta de här sista stegen så gäller det att vara som bäst när det är som jämnast. Du får inte missa själv i de lägena utan då måste bolljäveln på bordet, fastslår Håkansson.

Returen spelas i Eslöv på fredagskvä­llen. Inte mycket talar för att Halmstad BTK ska kunna vinna och tvinga fram en tredje avgörande semifinal på lördag förmiddag.

Men Erika Fronth & Co tänker inte ge upp i förväg. Hon säger:

– Vi får gå in med inställnin­gen att vi kan vinna. Alla matcher är tuffa, men absolut – det finns hopp.

 ?? Bild: CARL FREDRIK JOHANSSON ?? ENDA VINNAREN. Sveriges världsmäst­arlag från 1991 ser på från väggen när Erika Fronth servar. Hon tog Halmstads BTK:S enda seger i den första Sm-semifinale­n mot Eslöv, men det blev förlust med klara 1–5.
Bild: CARL FREDRIK JOHANSSON ENDA VINNAREN. Sveriges världsmäst­arlag från 1991 ser på från väggen när Erika Fronth servar. Hon tog Halmstads BTK:S enda seger i den första Sm-semifinale­n mot Eslöv, men det blev förlust med klara 1–5.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden