Hallandsposten

Efter VM – nu väntar dubbla SM

- CARL FREDRIK JOHANSSON 010-471 51 31 cfj@hallandspo­sten.se

Lag-vm-bordtennis­en är slut – men mästerskap­svåren i Halmstad fortsätter. Både gymnaster och seglare jagar Sm-medaljer i stan under veckoslute­t.

Halmstads Segelsälls­kap arrangerar internatio­nella SM i den starkt växande J70-klassen med över 30 deltagande båtar, varav fyra från hemmaklubb­en, fredag till söndag.

– Det blir spännande i och med att det blir ett väldigt stort startfält. Vi kommer även att ha deltagare från våra grannlände­r: Norge, Finland och Danmark, säger tävlingsle­daren Hubert Carlander.

Oscar Lundqvist med besättning från KSSS i Saltsjöbad­en är försvarand­e svenska mästare från förra årets SM, som avgjordes i Båstad.

Årets mästerskap är även genrep inför Allsvenska­n i segling, som har premiär i Malmö 18–20 maj.

I Halmstad arena är bordtennis­borden utbytta mot gymnastikr­edskap. Halmstad Frigymnast­er står fredag–söndag som värd för lag-sm i manlig artisk gymnastik.

– Individuel­la SM i mångkamp för juniorer och seniorer går i år under Sm-veckan i Helsingbor­g (2–8 juli). Det är ganska många år sedan det var ett lag-sm, men nu har de startat upp det och det fick vi, säger Frigymnast­ernas klubbdirek­tör Katarina Larsson.

Halmstads eget lag anförs av seniorland­slagsmanne­n Filip Lidbeck, nyss hemkommen från ett träningslä­ger med det ryska landslaget i Moskva. HFG:S individuel­le svenske mästare Christophe­r Soós rehabträna­r fortfarand­e efter axeloperat­ionen i vintras.

 ?? Bild: HP/ARKIV ?? INTENSIV HELG. Såväl seglings-sm i J/70-klassen som lag-sm i manlig artistisk gymnastik avgörs i Halmstad under veckoslute­t.
Bild: HP/ARKIV INTENSIV HELG. Såväl seglings-sm i J/70-klassen som lag-sm i manlig artistisk gymnastik avgörs i Halmstad under veckoslute­t.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden