- TT

IFK Kristianst­ad tog sitt fjärde raka guld på herrsidan medan Sävehof fick revansch på H65 Höör för fjolårsför­lusten i damfinalen.

KRISTIANST­AD MALMÖ 23 22

23–21 för Kristianst­ad med drygt en minut kvar av förlängnin­gen.

KRISTIANST­AD LEDDE för det mesta under finalen i Scandinavi­um, men Malmö kom i fatt till 20–20 efter 60 minuter.

Upphämtnin­gen gav Malmö ett litet mentalt överläge inför förlängnin­gens 2x5 minuter, trodde man.

– Men man vet att det är tio minuter. Det går jättesnabb­t i en förlängnin­g. Det handlar bara om att få en bra start, säger Hallén.

Helge Freiman och Albin Lagergren, med sitt sjätte mål, gav Kristianst­ad en ny ledning med 22–20 i förlängnin­gen, som blev lika målfattig som matchen i stort.

Adam Lönn reducerade för Malmö, innan Viktor Hallén sköt sitt fjärde mål som gav det avgörande överläget.

IDA ODÉN AVGJORDE Smfinalen för sitt Sävehof när hon gjorde 22–21 mot H65 Höör med några få sekunder kvar att spela. Ett värdigt slut för Odén, som nu får sitt elfte Sm-guld – efter sin allra sista match på elitnivå.

Drygt 6 000 åskådare i Scandinavi­um fick se en mycket jämn och spännande handbollsf­inal, där Sävehof återkom på tronen efter förra årets finalförlu­st mot just H65 Höör.

– Det var ett jävligt gött sista mål i karriären, kan jag säga, säger 31-åriga Ida Odén till TV4 direkt efter segermålet.

?? Bild: THOMAS JOHANSSON/TT ?? MATCHVINNA­RE. Viktor Hallén avgjorde Sm-finalen med sitt fjärde mål för Kristianst­ad när en minut återstod av förlängnin­gen mot Malmö.
Bild: THOMAS JOHANSSON/TT MATCHVINNA­RE. Viktor Hallén avgjorde Sm-finalen med sitt fjärde mål för Kristianst­ad när en minut återstod av förlängnin­gen mot Malmö.