Hallandsposten

Glädje hos nya cupmästarn­a

- HENRIK SKIÖLD/TT

Han spelade på en ovan position, fick en ovan huvudroll och vann något han aldrig gjort tidigare. Det var mycket nytt när Jacob Une Larsson tog sin första stora titel i fotbollska­rriären. – Det var jäkligt skönt att få trycka dit den, säger han.

DJURGÅRDEN MALMÖ 3 0

Stockholma­rens 1–0-mål fick Tele 2 arena att bokstavlig­en explodera i ett jättevrål. Och efter det var det inget snack om saken. Djurgården fick det mentala övertaget – och släppte det aldrig i 3–0-segern mot Malmö FF i cupfinalen.

Det var snudd på absolut motsatt jämfört med den skrala insatsen mot Brommapojk­arna i allsvenska­n i söndags. Då irrade ett lag utan självförtr­oende omkring, till synes utan mål och mening. Det var också något både lagledning­en och spelarna lade fokus på inför cupfinalen.

– Vi jobbade mycket med de mentala förberedel­serna inför den här matchen och just om att inte vara ängsliga utan gå ut gå ut och njuta av stunden och verkligen ta in allt som händer därute, säger Jacob Une Larsson. Och njöt gjorde han. – Stödet var enormt. Det var som en kraft som träffade en från hela Djurgårdsf­amiljen, säger Une Larsson.

Mittbacken klarade den ovana positionen som vänsterbac­k också.

– Jag var nog en ganska defensiv vänsterbac­k, men det kändes ganska bra, säger han. Han rankar titeln högt. – Superhögt. Jag växte upp med att följa Djurgården, hejade på dem och såg dem vinna titlar. Jag hade nog inte trott att jag själv skulle stå där en dag och själv få lyfta en buckla, säger han.

 ?? Bild: CHRISTINE OLSSON/TT ?? EN MATCHHJÄLT­E. Djurgården­s Jacob Une Larsson gratuleras av lagkamrate­rna efter 1–0 mot Malmö FF i cupfinalen.
Bild: CHRISTINE OLSSON/TT EN MATCHHJÄLT­E. Djurgården­s Jacob Une Larsson gratuleras av lagkamrate­rna efter 1–0 mot Malmö FF i cupfinalen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden