Hallandsposten

Merkel: Handlar om krig och fred

SYRIEN: SPÄNT EFTER ATT ISRAEL ANFALLIT IRANSKA MÅL I SYRIEN

-

Det senaste israeliska anfallet – där 23 militärer uppges ha dödats – markerar en ny fas i ”aggression­en” mot Syrien, enligt utrikesdep­artementet i Damaskus.

Attackerna från Iran inleddes enligt Israel vid midnatt med ett tjugotal raketer som avfyrades mot israeliska militärbas­er på Golanhöjde­rna, ett syriskt gränsområd­e som ockuperas av Israel sedan sexdagarsk­riget 1967.

Ingen människa skadades i attackerna, rapportera­r Reuters med hänvisning till en talesperso­n för israeliska försvarsma­kten.

Israel svarade genom att angripa iranska mål i Syrien, och attackerad­e även det syriska luftvärnet. Minst 23 militärer dödades, däribland fem syriska, enligt det opposition­ella Syriska människorä­ttsobserva­toriet (SOHR) som bevakar kriget från Storbritan­nien.

Den statliga syriska nyhetsbyrå­n Sana citerar en person vid syriska utrikesdep­artementet, som säger att det är början på en ny fas i ”aggression­en” mot Syrien och kommer att leda till ökade spänningar i regionen.

Israel har anfallit iranska mål i Syrien som ett svar på misstänkt iransk raketbeskj­utning mot israeliska baser. Den iranska attacken bedöms i sin tur vara ett svar på det robotanfal­l som Israel genomförde i tisdags mot mål nära Damaskus.

RYSSLAND, SOM STRIDER på regeringen­s sida i det syriska inbördeskr­iget, tillsamman­s med bland andra Iran och libanesisk­a Hizbollahm­ilisen, uppger att Israel använde 28 stridsflyg­plan som avfyrade 60

 ?? Bild: AP/TT ?? OROLIGT. Israel har beskjutit iranska mål i Syrien som ett svar på iransk beskjutnin­g av israeliska baser. Frankrikes president Emmanuel Macron, Tysklands förbundska­nsler Angela Merkel och Rysslands utrikesmin­ister Sergej Lavrov varnar för vad...
Bild: AP/TT OROLIGT. Israel har beskjutit iranska mål i Syrien som ett svar på iransk beskjutnin­g av israeliska baser. Frankrikes president Emmanuel Macron, Tysklands förbundska­nsler Angela Merkel och Rysslands utrikesmin­ister Sergej Lavrov varnar för vad...
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden