Hallandsposten

Live by youth blev en succé

Förutsättn­ingarna kunde inte ha varit bättre i lördags när Hylteungdo­marnas festival, Live by youth, ägde rum. Drygt ett par hundra besökare njöt av musikunder­hållning i strålande solsken.

- CARL POTVIN JOHANSSON 010-471 50 75 hylte@hallandspo­sten.se

–Vi har haft helt fantastisk­t väder! Det har varit som en varm och skön sommardag. Under dagen har vi haft tävlingar och lekar här ute på gården och det var 70 personer som deltog i en workshop där gamla skateboard­s återanvänd­es som smycken, säger kulturutve­cklare Ola Persson, som uppskattar antalet besökare under hela dagen till omkring 250 personer.

Under festivalen uppträdde flera unga, lokala artister som uppskattad­es mycket av besökare och andra artister. En av de som uppträdde var 15-årige Philip Nilsson från Hyltebruk.

– Jag har sjungit några gånger tidigare, men idag var det lite större evenemang. Det kändes najs! Jag hade planerat att framföra tre låtar, men jag fick lite känsla och körde två låtar till, säger en nöjd Philip när han gått av scen.

”Jag hade planerat att framföra tre låtar, men jag fick lite känsla och körde två låtar till.”

PHILIP NILSSON

PÅ TVÅ SCENER, en lite mindre inomhus på fritidsgår­den och en stor på gräsmattan bakom huset, framträdde ett tiotal akter under eftermidda­gen och kvällen.

– Det här var bättre än förväntat. Jag tänkte att Hylte är så litet och så, men det var mysigt och bra, säger Teodor Ek, från Halmstad.

OLA PERSSON ÄR stolt över alla ungdomar som har varit med och arrangerat festivalen och hoppas att många ska bli inspirerad­e och vill göra om evenemange­t nästa år. Flera av de ungdomar som HP talar med är minst sagt nöjda och verkar ha fått blodad tand.

– Det här har varit jättekul! Vi har varit ett bra gäng och haft roligt när vi gjort det. Sedan har det även varit väldigt lärorikt, till exempel att skriva kontrakt med banden.

– Allt har gått över förväntan idag, flutit på bra, fungerat bra med artisterna, vi har haft mycket folk under hela dagen och det verkar som om publiken uppskattat det, säger 18-åriga Linn Nielsen, som har ansvarat för att boka artisterna.

– Eftersom det gick så bra, hoppas jag att det kan bli av igen nästa år igen, säger hon.

 ??  ??
 ?? Bild: CARL POTVIN JOHANSSON ?? UPPTRÄDDE. Philip Nilsson, 15 år från Hyltebruk, spelade gitarr och sjöng. Här uppbackad av Kristoffer Kabell på slagverk.
Bild: CARL POTVIN JOHANSSON UPPTRÄDDE. Philip Nilsson, 15 år från Hyltebruk, spelade gitarr och sjöng. Här uppbackad av Kristoffer Kabell på slagverk.
 ??  ?? MÅNGA BESÖKARE. Omkring 250 personer besökte Live by Youth-festivalen i Hyltebruk i lördags. Här står Fågelvägen på scen, ett band med stor Hylte-anknytning även om tre fjärdedela­r av bandet nu bor i Malmö.
MÅNGA BESÖKARE. Omkring 250 personer besökte Live by Youth-festivalen i Hyltebruk i lördags. Här står Fågelvägen på scen, ett band med stor Hylte-anknytning även om tre fjärdedela­r av bandet nu bor i Malmö.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden