Hallandsposten

Krulj bara nöjd med poängen

- CARL FREDRIK JOHANSSON 010-471 51 31 cfj@hallandspo­sten.se

Halmstads BK:S tränare Igor Krulj var nöjd med segern och de tre poängen. Men utöver det var inte mycket som gladde honom mot IFK Värnamo.

– Vi är inte nöjda med prestation­en, men det var ack så viktigt att komma hem med tre poäng. Det var väldigt, väldigt mycket misstag från båda hållen och väldigt lågt tempo, säger han.

Igor Krulj pratade på förhand om vikten av att våga kliva på i presspelet och vinna boll högt upp i banan. Men det blev inte så mycket av det.

– Vi släpper in 1–1 väldigt onödigt och släpper in dem i matchen helt i onödan, konstatera­r Hbk-tränaren och fortsätter:

– Vi jobbar tillsamman­s i defensiven, vi är där, men vi är inte tillräckli­gt där hundraproc­entigt. Hela matchen är en ganska svag match från båda lagen och det präglar vår insats också – samtidigt som vi är väldigt effektiva när vi får chanserna och det är väldigt positivt.

Kosuke Kinoshita startade på nytt som center, men gjorde inte mycket väsen av sig. Dessutom tvingades japanen halta ut skadad efter 67 minuter i sviterna av en tuff tackling från Johan Andersson i slutet av första halvlek.

– Det är en liten lårkaka, lyder sjukgymnas­ten Simon Bakkiouis diagnos.

Värnamos tränare Roar Hansen – som hade Igor Krulj som spelare i Ängelholm 2008–10 – suckade tungt över tre, i hans ögon, undvikbara baklängesm­ål.

– Om vi nu har varit tajta i de två sista matcherna... Jag är otroligt besviken över vår prestation, säger Hansen.

Smålänning­arna kom till spel med två raka 0–0-matcher bakom sig, men nu sprack nollan redan i femte minuten.

– Det är ett inkast och vi står och tittar. Vi är hur mycket folk som helst där. En otroligt olycklig start och helt onödigt, säger Hansen.

 ?? Bild: LINA SALOMONSSO­N ?? MÅLSKYTT. Isländske fartkanone­n Tryggvi Hrafn Haraldsson jublar efter att ha gjort viktiga 2–1 på Finnvedsva­llen.
Bild: LINA SALOMONSSO­N MÅLSKYTT. Isländske fartkanone­n Tryggvi Hrafn Haraldsson jublar efter att ha gjort viktiga 2–1 på Finnvedsva­llen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden