Hallandsposten

Badou Jack besviken efter titelmisse­n

-

Han sa att han skulle bli ny världsmäst­are men blev det inte. Badou Jack slog Adonis Stevenson blodig, men titelmatch­en i Air Canada Centre i Toronto slutade oavgjort.

– Jag tycker jag vann, säger den svenske boxningsst­järnan.

Jack var tydligt besviken när han mötte ett mindre svenskt pressuppbå­d precis vid ringrepen efter Wbc-titelmatch­en i lätt tungvikt. Fajten slutade oavgjort efter tolv ronders boxning och domarsiffr­orna 114–114, 113–115 och 114–114 med kanadensar­ens siffror först.

– Jag tycker jag vann, men det här är i Kanada, vad ska man göra?, säger 34-årige Jack, som hade behövt två av tre domare på sin sida.

Stevenson, som haft mästarbält­et sedan 2013, hade övertaget under inledninge­n av matchen. Men sedan tog stockholma­ren Jack över.

– Han (Stevenson) sade att det bara skulle behövas en träff, vad hände? Det var han som var skakad. Han träffade mig med några kroppslag i tionde ronden. Men det var bara att hämta krafterna, det var ingen fara.

Med undantag för en riktigt ren vänsterträ­ff från Stevenson så var det svensken som dominerade. I sjunde och åttonde ronden var Jack överlägsen med flera tunga slagserier.

– Efter nionde ronden kände jag att matchen vände, säger Adonis Stevenson och erkände att han var i brygga.

Trots rinnande näsblod så höll sig Stevenson på benen de tolv ronderna igenom.

Det oavgjorda resultatet innebär att Stevenson försvarade sin Vm-titel för nionde gången och behåller världsmäst­artiteln tills vidare. Efter 29 segrar, varav 24 på knockout, och en förlust så var mötet med Jack det svåraste i Stevensons tolvåriga karriär. (HP-TT)

 ?? Bild: JOEL MARKLUND ?? BESVIKEN SVENSK. Badou Jack fick oavgjort mot Adonis Stevenson, som därmed behåller Wbc-titeln i lätt tungvikt.
Bild: JOEL MARKLUND BESVIKEN SVENSK. Badou Jack fick oavgjort mot Adonis Stevenson, som därmed behåller Wbc-titeln i lätt tungvikt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden