Hallandsposten

Säsongens första seger för Astrio

- THOMAS ENGMAN

Bollinneha­vet var kompakt och chanserna radades upp på ett pärlband. Det dröjde dock till 90:e minuten innan vänsterbac­ken Alexander Hall Ling drog in det förlösande målet och säsongens första seger.

ASTRIO ASKIM 3 2

– En bredsida med högerfoten efter en boll snett inåt bakåt från Felix Albrektson, och inga svårighete­r med öppet mål, förklarar Astrios lite ovana matchhjält­e.

För andra matchen i följd var Alexander avbytare och han fick chansen till en förändring i ett avgörande läge i andra halvlek.

– Inte så ofta jag sitter på bänken och inte så kul, men det gäller att göra sitt bästa, menar han.

LAGMORALEN SATTES VERKLIGEN på prov i samma stund som Askim tog ledningen med 2–0 i början på den andra halvleken. Först att dyrka upp gästernas försvarslå­s var Max Eggertsson och kvittering­en från Per Gulda kom också på en rejäl bollträff.

– Det blev onödigt spännande och vi är tillräckli­gt skickliga för att avgöra matchen mycket tidigare, menar Astrios tränare Mats Altemyr.

ASKIM SYNTES KONSEKVENT på egen planhalva och förutom målet i andra halvlek fanns ingen offensiv alls att tala om. Astrios jakt på ytterligar­e mål såg gå förlorat men efter att flera bollar snurrat runt målramen kom chansen för Alexander Hall Ling.

– Det här är exakt vad vi behöver, och med lätta steg rusar Alexander in i ett omklädning­srum som omfamnas av ett efterlängt­at lyckorus.

 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? GLAD I DAG. Mats Altemyr, tränare i Astrio, fick äntligen vara med om att vinna.
Bild: ROGER LARSSON GLAD I DAG. Mats Altemyr, tränare i Astrio, fick äntligen vara med om att vinna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden