Hallandsposten

Petersson nätade när Halmia vann

- LINDA WEINSTOCK

Isak Petersson blev tvåmålssky­tt när Halmia besegrade Högaborg på hemmaplan och tog tredje trepoängar­en på fyra matcher. – En jätteskön seger. Det var välbehövli­gt och vi har kommit igång på ett bra sätt, säger Halmias tränare Anders Wallin.

HALMIA HÖGABORG 3 1

Halmia åkte på ett tidigt 0–1-underläge i mötet med Högaborg.

Redan i den femte matchminut­en satte gästernas Erik Andersson bollen i mål.

– Det är klart att det är tufft att få ett baklängesm­ål redan efter fem minuter men jag tycker att vi visar att vi har en bra sammanhåll­ning och bra moral när vi inte går ner oss utan fortsätter att köra, säger Wallin.

Halmias replik kom nämligen blixtsnabb­t.

Två minuter senare satte Isak Petersson 1–1 och efter en kvart stod det 2–1 på resultatta­vlan. Målskytt? Isak Petersson. – Sedan gick det snabbt i några minuter och vi vänder snabbt till 1–1 och 2–1 snabbt därefter och det känns som att vi har bra kontroll på matchen, säger den dubbla målskytten.

Strax innan dommaren blåste av för paus satte sedan Marcus Jönsson 3–1 till hemmalaget efter en dubbelchan­s och då hade Halmia ändå radat upp chanser för fler mål.

Andra halvlek blev mållös där Halmia kontroller­ade matchen.

– I andra ger vi bort bollen lite för mycket och för lätt men samtidigt så spelar vi av matchen på ett bra sätt och det kändes stabilt i 95 minuter, säger Wallin och får medhåll från Petersson:

– Kanske inte såg så snyggt ut i andra halvlek men vi krigar och ger oss in i dueller som vi kanske saknat i andra matcher, säger han.

I Halmia gjorde dessutom två spelare debut när de byttes in i slutet av matchen.

– Anton Holmen och Melker Petrelius gör båda debut i dag och det är egna spelare från Akademin som vi har lyft upp i A-laget och som verkligen förtjänar en chans, säger Wallin.

 ?? Bild: LINA SALOMONSSO­N ?? DUBBEL MÅLSKYTT. Isak Petersson gjorde två av Halmias mål när laget vände och vann mot Högaborg med 3–1.
Bild: LINA SALOMONSSO­N DUBBEL MÅLSKYTT. Isak Petersson gjorde två av Halmias mål när laget vände och vann mot Högaborg med 3–1.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden