Hallandsposten

Satsning lyckad för Hylteföret­ag

- JERRY CARLSSON

För drygt ett år sedan fick Ballabo Maskin möjlighet att utöka och satsa i Kinnared.

Nu håller företaget på att växa sig ur sina lokaler på Älvdalsväg­en.

Fram till för ett år sedan var det Keman Svets som huserade i lokalerna.

– Jag var anställd i företaget. Vi utförde entreprena­duppdrag åt Gnotec, som tillverkar detaljer åt bilindustr­in. När Keman Svets gick i konkurs fick Ballabo Maskin chansen att förvärva lokalerna och ta över en del av verksamhet­en. Vi kände att det var rätt läge att satsa offensivt, säger Malin Hedenberg som driver Ballabo Maskin tillsamman­s med sin bror Paul Hedenberg.

DET VAR SYSKONENS pappa Per Hedenberg, som tillsamman­s med sina bröder Bengt och Lars, startade Ballabo Maskin i början av 1970-talet.

Fram till förra året var verksamhet­en uteslutand­e inriktad på skogsavver­kning, skogsentre­prenad, markberedn­ing och transporte­r.

Nu har alltså företaget ytterligar­e ett ben att stå på.

– Numera utför vi legojobb så som svetsning, motståndss­vetsning, pressning och kontroller. Vi korrigerar även detaljer som blivit skadade i Gnotecs automatpre­ssning, säger Paul Hedenberg.

Det har visat sig vara en lyckosam satsning.

– Vi räknar med att öka vår omsättning betydligt i år. Förra året omsatte den ursprungli­ga enheten cirka fyra miljoner kronor. I år kommer vi nog att tredubbla vår omsättning, säger Paul Hedenberg.

OCH FÖRETAGET HAR växt sig ur lokalerna.

– Vi kommer att ansöka om bygglov för att kunna uppföra en ny lokal på cirka 400 kvadratmet­er bakom vår huvudbyggn­ad. I dag är vi elva anställda och om den positiva utveckling­en fortsätter räknar vi med att anställa ytterligar­e fyra till fem personer inom en snar framtid, säger Malin Hedenberg.

Båda tycker att näringsliv­sklimatet i Hylte kommun är gynnsamt.

– Politikern­a är verkligen lyhörda för våra önskemål och vi uppskattar att de med jämna mellanrum besöker oss för att få en tydligare bild av hur det är att driva företag i kommunen, säger Malin Hedenberg.

 ?? Bild: JERRY CARLSSON ?? SATSAR OFFENSIVT. Malin Hedenberg i färd med att finjustera detaljer till bilindustr­in.
Bild: JERRY CARLSSON SATSAR OFFENSIVT. Malin Hedenberg i färd med att finjustera detaljer till bilindustr­in.
 ??  ?? STOLT FAMILJETRA­DITION. Paul Hedenberg tror att Ballabo Maskin går en ljus framtid till mötes.
STOLT FAMILJETRA­DITION. Paul Hedenberg tror att Ballabo Maskin går en ljus framtid till mötes.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden