Hallandsposten

Här kan du kolla på VM på storbild

- BENJAMIN TROFF 010-471 51 27 bt@hallandspo­sten.se

Tolv års väntan är äntligen över. Det svenska landslaget är åter med i fotbolls-vm. HP vet var du ska följa mästerskap­et.

Intresset för Vm-slutspelet är som vanligt gigantiskt över hela världen. Och inte blir det mindre här på hemmaplan av att Sverige är med för första gången sedan den blågula invasionen i Tyskland 2006.

På krogarna runt om i Halmstad har förberedel­serna pågått för fullt den senaste tiden. Man väntar sig en anstormnin­g av glada supportrar.

– Framför allt kring Sverige-matcherna är det helt stört. Vi fick första bokningen en timme efter att vi slog Italien i play off, säger Alexander Petersson, driftchef på O’learys i Halmstad.

SPORTBAREN ÄR smyckad till sista kvadratcen­timeter med bland annat flaggor, ballonger och nedräkning­sklockor.

– Vi har även tagit kontakt med alla olika föreningar i Halmstad, ryska föreningar, * O’learys: Ett 80-tal skärmar. Visar samtliga matcher. * Bulls: Tio skärmar. Störst fokus på Sveriges matcher, men visar samtliga. * Bar & Mat, BM: Totalt två skärmar. Visar troligtvis samtliga matcher. * Harrys: Håller öppet för Sveriges match mot Sydkorea, visar även övriga svenska samt kvällsmatc­her. Har totalt fem skärmar. * Roots: Visar samtliga matcher på totalt tre skärmar, varav en projektor och två utomhus.

*

Främst fokus på Sveriges matcher och har troligtvis absolut störst skärm: reklamskyl­ten på Rejmesfasa­den.

* Gillbergs krog & café, Frösakull: Visar samtliga matcher på totalt fyra tvskärmar.

* Gomidda: Visar samtliga matcher på sju tv-skärmar. serbiska föreningar och så vidare, och gett dem erbjudande­n. Det är verkligen Vm-feber och vi går all in, säger Alexander Petersson.

Han minns tillbaka på U21-EM 2015 då Sverige vann guld.

– Det var helt sjukt. Nästan obehaglig stämning, man tror att taket ska rasa ner. Då var det helt fullt i restaurang­en, folk som står upp i sofforna. Segervråle­t när Carlgren räddade den avgörande straffen i finalen var helt sjukt.

En inspark bort, på Lilla torg, har även Bulls förberett sig för mästerskap. Precis enligt tradition har man satt upp ett antal tv-skärmar ute på uteserveri­ngen och ett antal inne i restaurang­en. – I år ser det ut som att det är fler tv-skärmar än något tidigare år. Vi har fem skärmar ute och fem skärmar inne, säger Johan Hedberg, delägare av Bulls.

Det betyder dock inte att det är lätt att få plats.

– Det brukar i princip alltid vara fullt när vi visar mästerskap. Man får komma någon Sverige och Janne Andersson går in i VM i dag. Klockan 14 är det avspark mot Sydkorea. timme innan match för att få bord. Vi tar inga bokningar till själva matcherna, utan det är först till kvarn som gäller.

VILL MAN HA den kanske största skärmen möjlig så ska man bege sig till Fredins restaurang­er på Rejmes.

Där har de en skärm som mäter omkring 60 kvadratmet­er.

– Vi gör en supersatsn­ing på Sveriges matcher och har redan förbokat 300 personer till Sydkorea-matchen på måndag, säger Peter Chalenius på Chalenius event som driver restaurang­en.

Det finns dock fler ställen som visar matchen. I faktarutan till vänster redovisar vi ett urval av alla möjlighete­r i Halmstad.

 ??  ??
 ?? Bild: BENJAMIN TROFF ?? VM-FEBER. På O’learys laddar driftchef Alexander Petersson och personalen för en hejdundran­de Vm-fest och minns tillbaka till hysterin kring U21-EM.
Bild: BENJAMIN TROFF VM-FEBER. På O’learys laddar driftchef Alexander Petersson och personalen för en hejdundran­de Vm-fest och minns tillbaka till hysterin kring U21-EM.
 ??  ?? Fredins restaurang­er, Rejmes: PREMIÄR.
Fredins restaurang­er, Rejmes: PREMIÄR.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden