Hallandsposten

”Viktigt med en bra start”

- ANDERS WALLIN/TT HENRIK SKIÖLD/TT

Sebastian Larsson grämer sig än. I Ryssland hoppas han på en annan utgång i öppningsma­tchen än vad Sverige fick i EM 2012 och EM 2016.

– Alla vet hur det är i ett mästerskap, att det är viktigt med en bra start, säger mittfältar­en inför Vmöppninge­n mot Sydkorea.

Sebastian Larsson klev precis upp på 100 landskampe­r och har dessutom represente­rat Sverige i tre Em-slutspel, 2008, 2012 och 2016.

DET ÄR EN grund som betyder att 32-åringen vet vad han pratar om.

Mästerskap­en i Polen/ukraina och Frankrike svider fortfarand­e. Men Larsson hävdar att erfarenhet­erna från de senaste två premiärern­a – 1–2 mot Ukraina och 1–1 mot Irland – måste användas till måndagens Vm-öppning mot Sydkorea i Nizjnij Novgorod.

– En sak som jag tycker är viktigt när det kommer till öppningsma­tchen är att vi ska hantera den bättre än vad vi har gjort tidigare, säger han.

NÄRMAST I MITTFÄLTAR­ENS minne är öppningsma­tchen mot Irland 2016, och han anser att prestation­en på Stade de France i den franska huvudstade­n Paris formade resten av Sveriges mästerskap.

– Vi var inte tillräckli­gt bra för att hantera en annan matchbild mot hur vi trodde att den skulle vara, vi blev lite låsta och vi rättade inte till det på planen som man ska kunna göra. Det gick för länge innan vi löste problemen, säger Sebastian Larsson.

 ?? Bild: JOEL MARKLUND/BILDBYRÅN ?? VET VAD SOM KRÄVS. Sebastian Larsson gör under VM sitt fjärde stora mästerskap med det svenska landslaget.
Bild: JOEL MARKLUND/BILDBYRÅN VET VAD SOM KRÄVS. Sebastian Larsson gör under VM sitt fjärde stora mästerskap med det svenska landslaget.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden