Hallandsposten

Baggners mål gav Halmiasege­r

- LINDA WEINSTOCK

En gedigen laginsats över 90 minuter gav till slut Halmias herrar segern i bortamötet med BK Olympic. Stor matchhjält­e blev Michael Baggner i sin nya roll på planen.

OLYMPIC HALMIA 0 1

Tio minuter i inledninge­n av matchen var jämn mellan Olympic och Halmia, sedan tog Halmias herrar över matchen helt.

– Vi tar över matchen mer och mer och skapar också chanser framåt samtidigt som vi släpper till väldigt få chanser, säger tränare Anders Wallin.

En mållös första halvlek blev till en 1–0-ledning för Halmia strax efter pausvilan.

– Vi får en välförtjän­t utdelning när Michael Baggner sätter 1–0, assisterad av Vuk Lugonjic, säger Wallin och fortsätter:

– Kul för Baggner som fick spela som tia och fick avgöra.

Ett stabilt Halmiaspel resterande del av matchen gör också att laget plockar en ny trepoängar­e.

– I dag förtjänar alla i laget att lyftas fram. Vi spelar bra fotboll och skapar flera bra chanser i matchen, säger Wallin.

Halmia fick stuva om lite i startelvan inför matchen. Förutom att Baggner spelade som tia, fick Oskar Gustafsson spela mittback och Viktor Jarälv flyttades upp till mittfältet.

– Ola Lindh har en känning av en sträckning i en vad och Marcus Jönsson har problem med en höftböjarm­uskel. Det ska förhoppnin­gsvis inte vara någon fara med någon av dem och de ska kunna vara tillbaka till nästa match, hälsar Wallin.

 ?? Bild: ANNIKA KARLBOM/ARKIV ?? SEGERSKYTT. Michael Baggner avgjorde när Halmia bortabeseg­rade Olympic med 1–0 och plockade en ny trepoängar­e.
Bild: ANNIKA KARLBOM/ARKIV SEGERSKYTT. Michael Baggner avgjorde när Halmia bortabeseg­rade Olympic med 1–0 och plockade en ny trepoängar­e.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden