Hallandsposten

Friidrotts­talanger glänste på Sannarp

- FILIP SVENSSON

För 48:e året arrangerad­es Laxaspelen i friidrott på Sannarp. Edvin Håkansson, 13, var nöjd med sitt resultat på 600 meter. – Det kändes bra, det här var riktigt roligt.

På ett soldränkt Sannarp fick publiken under helgen se mängder av talanger i friidrott. IFK Halmstad deltog självklart på många håll och en av de som stack ut lite extra var Kajsa Kjellergre­n på 200 meter som via nya personliga rekordet 24.28 kvalificer­ade sig till EM i Ungern – med minsta möjliga marginal.

– Ja, kvaltiden var 24.28 så jag klarade det precis. Det var jätteskönt att se tiden men jag var lite osäker på vem som vann. Jag blev riktigt trött på slutet och ramlade nästan in i mål. Extra kul att klara det på hemmaplan då jag hade mycket stöd här.

Kajsa lät lite förvånad då hon enligt egen utsago egentligen skulle vara bättre på 100 meter.

– Ja, jag trodde egentligen att det var min gren då jag inte tränat så mycket uthållighe­t men nu var det tydligen 200 meter så det var kul. Hur ser Kajsa Kjellergre­n på framtiden?

– Det är att göra mitt bästa, ha kul och komma upp på så hög nivå som möjligt. Jag tar det som det kommer.

ARRANGEMAN­GET FUNKADE enligt de ansvariga jättebra. 730 deltagare från Sverige, Norge, Danmark innebar en tio-procentig ökning från året innan.

– Alla hejar på alla och det är fantastisk stämning mellan samtliga föreningar. Friidrotte­n är stark i Sverige och Halmstad är starkt inom friidrotte­n i Sverige så nu måste vi kolla på hur vi kan fortsätta att vara det, berättade IFK Halmstads ordförande Anders Svensson.

13-ÅRIGE EDVIN HÅKANSSON älskar friidrott och sysslar med stavhopp, höjd, längd, tresteg och 60 meter. När HP träffar honom har han precis gått i mål som trea i 600 meter i P13.

Hur gick loppet tyckte du?

– Det kändes bra. Det är riktigt roligt. Vi är ett rätt så stort gäng som tränar två gånger i veckan.

Vad siktar du mot när du blir äldre, Os-guld?

– Jo, kanske det, haha.

 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? FULL FART. Edvin Håkansson med nummer 105 på bröstet kom trea på 600 meter och var nöjd efter loppet.
Bild: ROGER LARSSON FULL FART. Edvin Håkansson med nummer 105 på bröstet kom trea på 600 meter och var nöjd efter loppet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden