Hallandsposten

Ekblom på pallen i Anderstorp

- FILIP SVENSSON fs@hallandspo­sten.sean

Stcc-cirkusen fortsätter och under söndagens tävlingar i Anderstorp lyckades West coast Racing från Halmstad ta en pallplacer­ing via Fredrik Ekbloms tredjeplat­s. – Kul att få komma upp på pallen igen, kommentera­de Ekblom.

Anderstorp­s klassiska bana bjöd på både regn och sol och det var ganska kluriga förhålland­en när det var dags för andra deltävling­en i årets Stcc-säsong.

West coast-stallet från Halmstad lyckades få med sig en pallplats hem genom Fredrik Ekbloms tredjeplat­s i det andra heatet. Rutinerade räven Ekblom sade så här på presskonfe­rensen:

– Jag svor efter första racet men det är inget man kan göra. Vi kastade om inställnin­garna efter första heatet och det funkade riktigt bra och då hade vi riktigt bra pace. Kul att få komma upp på pallen igen.

En av nykomlinga­rna i West coast för i år, Andreas Bäckman, lyckades köra upp sig och vann Jtcc-klassen. Han kommentera­de det hela så här till STCC:S hemsida:

– Min dag har varit riktigt bra. Jag startade lite längre ner men jag kämpade mig upp genom fältet i båda tävlingarn­a, det är något jag är riktigt nöjd med. Jag visste inte om att jag vann Jtcc-klassen när jag körde över mållinjen i andra tävlingen, det var en skön överraskni­ng.

HP försökte under söndagskvä­llen nå stallchefe­n Dick Jönssonwig­roth men utan resultat.

Philip Morin vann första heatet i en Seat och Tobias Brink vann det andra i sin Audi. Audis första seger i STCC på elva år.

”Vi kastade om inställnin­garna efter första heatet och det funkade riktigt bra.”

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden