Hallandsposten

Hedlund tar över Drott: ”Spännande”

- CARL FREDRIK JOHANSSON cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Fem Drott-tränare ersätts av en gammal bekant. Johan Hedlund – som var assistent till både Ulf Sivertsson och Magnus Andersson under föreningen­s glansdagar – tar över herrlaget inför omstarten i division 2. – Det är en spännande utmaning, säger han.

HK Drotts herrar behövde inte gå tränarlösa länge.

På lördagen presentera­des Johan Hedlund som ny huvudansva­rig efter avgående kvintetten Jesper Adolfsson, Claes Andersson, Markus Bartholdss­on, Michael Mattsson och Per-erik Pettersson.

HEDLUND, 50, KOMMER närmast från samarbetsk­lubben Halmstad Handbolls herrlag – som ramlade ned i division 3 efter kvalspel i våras – men har en lång ledarkarri­är bakom sig och var bland annat assisteran­de tränare när Drott vann Sm-guld 1999.

Nu återvänder han till ett lag som har fallit som en sten i seriesyste­met och efter tre raka nedflyttni­ngar tvingas spela i division 2 kommande vinter.

Men Johan Hedlund ser fram emot uppgiften.

– Det har varit många turer kring Drott under de senaste åren och resultatmä­ssigt har det inte gått så där jättebra tyvärr. Men det är ett ungt lag med väldigt bra material så det är en spännande utmaning, tycker han.

– Vi har ett nytt samarbetsa­vtal också mellan Halmstad Handboll och HK Drott, där vi verkligen ska försöka att tillsamman­s skapa bästa möjliga plattforme­n för våra aktiva att utvecklas men också få möjlighet att spela högre upp i seriesyste­met längre fram. Vi kommer till exempel att träna mycket mer tillsamman­s.

Tre raka nedflyttni­ngar – är botten nådd nu?

– Det skulle förvåna mig mycket om botten inte var nådd med det material som finns. Då får jag skämmas, säger Johan Hedlund.

Är målet att ta sig upp igen direkt?

– Målet är att hitta ett spel tillsamman­s och ett fungerande lag där vi tar ett personligt ansvar och ett kollektivt ansvar. Om vi får det att fungera kommer det att räcka långt.

DROTTS LAGKAPTEN ANTON Andersson välkomnar den nye tränaren. Han säger till HP: – Det är väldigt positivt, i och med att vi inte kan ha kvar de som var förra året på grund av deras tidsbrist och liknande. Jag känner inte Johan så bra ännu, men han verkar vara en hederlig kille med mycket moral. Han säger vad han tycker och lyssnar också på laget.

 ?? Bild: PRIVAT ?? NY DROTT-TRÄNARE. Johan Hedlund är ny tränare för Drotts herrar, som efter tre raka nedflyttni­ngar kommande säsong spelar division 2-handboll.
Bild: PRIVAT NY DROTT-TRÄNARE. Johan Hedlund är ny tränare för Drotts herrar, som efter tre raka nedflyttni­ngar kommande säsong spelar division 2-handboll.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden