Hallandsposten

Skada stoppade Ringostarr Treb

- THOMAS ENGMAN

Ringostarr Treb som vann Elitloppet på Solvalla var tänkt som det stora dragplåstr­et i Kymi Grand Prix men den finländska publiken i Kouvala blev blåsta på affischnam­net.

Några dagar före loppet fick tränaren Jerry Riordan lämna återbud sedan han upptäckt att inte allt stod rätt till med Ringostarr Treb men lite oklart vad som orsakat skadan.

Med Ringostarr Treb kvar i Halmstad lämnades favoritska­pet över till Aubrion du Gers och den franske stjärnan vann utan problem från ledningen med Jos Veerbeck i sulkyn.

I ett av Halmstadtr­avets breddlopp var det bra klass i högsta klassen. Ola Samuelsson­s miljonär R.G.’S Thunderbol­t höll ett högt tempo framme i ledningen och gled undan till säker seger på topptiden 1.13,9.

– Benen har varit så dåliga och stoppat ett regelbunde­t tävlande. Det är ju loppen som bär fram dom men just det här var bra, betonade Ola.

Magnus Dahlén har toppform i stallet och han följde upp dubbelsege­rn i V86 på Vaggeryd med en bekväm seger för Veiled i V4:an.

– Det går bättre och bättre och hoppas det håller i sig, menar Magnus.

Veiled som fick gå den tunga vägen var klart starkast i spurten.

– Hon var påkörd senast och jag har förhoppnin­gar på henne men jag vet inte riktigt vad nästa start blir, sade Dahlén.

Jan Hansen tog en dubbelsege­r och bidrog i viss grad till den höga utdelninge­n i V5:an. Petri Puros Garnsey Boko gick inte att stoppa från ledningen men Hansen hade sedan flyt bakom Barkåks Nero. Duon var slagen i spurten men fick segern sedan Jessica Ås galopperad­e kort före mål med segern i hamn.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden