Hallandsposten

Blekt Laholm hemmaföll i viktiga Hallandsde­rbyt

- LINDA WEINSTOCK lw@hallandspo­sten.se

Laholm stod för en mycket blek insats i den viktiga hemmamatch­en mot Lerkil. Gästerna vann matchen med uddamålet och drog därmed ifrån Laholm i tabellen.

LAHOLM LERKIL 1 2

Laholms tränare Peter Åberg var allt annat än glad efter Laholms förlust med 1–2 mot Lerkil under lördagseft­ermiddagen på Glänninge Park.

– Jag skäms över vår insats, konstatera­r Åberg dämpat efter matchen.

Då hade han fått se Lerkil ta ledningen efter 19 minuter när Nicholas Bredöl satte en straff i mål efter att Marcus Nilsson kommit fel i en situation i straffområ­det.

– Vi viste hur Lerkil skulle spela men vi kunde inte hantera det ute på planen, säger Åberg.

i princip –

I LAHOLM FUNGERADE ingenting.

Spelarna var tvåa på bollen, förlorade nästan varje luftduell och kom inte till något riktigt avslut under de första 45 minuterna.

Åberg gjorde ett byte i halvtid. Max Sjöstrand fick lämna plats till Fredrik Johnsson. Men inte heller han kunde tråckla upp det kompakta Lerkilsför­svaret.

I stället utökade gästerna ledningen till 2–0, återigen genom Nicholas Bredöl, innan Ludvig Larsson reducerade till 1–2 och gav hemmalaget lite hopp.

– Det är klart att det gav oss lite hopp men jag blev knappt glad vid målet, så bedrövlig tycker jag att vår insats var, säger Åberg.

TROTS ATT LAHOLM skapade mer chanser under matchen sista 20 minuter än under resten av matchen blev det uddamålsfö­rlust för Laholm.

Det innebär också att Laholm missade chansen att gå om Lerkil i tabellen, Lerkil som nu rycker åt sig en fempoängsl­edning i tabellen i stället.

– Vi hade fem man borta på grund av feber och halsont, men de spelare som fick starta gör en medioker insats och det kommer att bli förändring­ar i laget till nästa match. De som blev satta på planen hade inte kunnandet att luckra upp Lerkils försvar, säger Åberg.

?? Bild: LINDA WEINSTOCK ?? HIT MEN INTE LÄNGRE. Besfort Shulemaja och hans Laholms hade förtvivlat svårt att visa upp något annat än en blek insats mot Wictor Ericssons Lerkil.
Bild: LINDA WEINSTOCK HIT MEN INTE LÄNGRE. Besfort Shulemaja och hans Laholms hade förtvivlat svårt att visa upp något annat än en blek insats mot Wictor Ericssons Lerkil.