Hallandsposten

Karlsson slår rekord – nu blir det bröllop

- CARL FREDRIK JOHANSSON cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Det händer stora saker för Mattias Karlsson i sommar. På den nya världsrank­ningen ligger pingisprof­ilen från Halmstad högre upp än någonsin och är tillbaka som Sverigeett­a. Snart väntar semester – och bröllop.

Mattias Karlsson och fästmön Julia Falck gifter sig i Halmstad om ett par veckor.

– Vi har planerat det ganska länge och försökt få ihop det med all pingis och alla resor. Det är kul att det börjar närma sig, säger han.

BESKEDET FRÅN internatio­nella pingisförb­undet ITTF att Mattias Karlsson numera är rankad som nummer 18 i världen, efter att ha varit nummer 20 tidigare, får väl ses som en tidig bröllopspr­esent.

”Det är väldigt högt och det är skönt att jag har kommit in bland de 20 bästa.” MATTIAS KARLSSON rankad 18:e i världen

Så högt upp har 26-åringen aldrig varit förut – och han går förbi landslagsk­ompisen Kristian Karlsson, som halkar ned från 18:e till 22:a plats, och upp som ny Sverigeett­a.

– Det är väldigt roligt. Det är väldigt högt och det är skönt att jag har kommit in bland de 20 bästa. Det är små steg, men åt rätt håll, säger Mattias Karlsson.

– Jag gjorde ett bra VM och sedan följde jag upp det med en helt okej tävling i Japan för inte så länge sedan där jag var i andra omgången. Det har gett lite poäng.

HAN HAR VARIT Sverigeett­a en gång tidigare.

– Jag var det under en kort sekvens för fyra månader sedan kanske. Men vi ligger så nära varandra jag och Kristian nu, så vi kommer säkert att pendla lite upp och ner.

Mattias Karlsson lämnar Halmstad BTK:S svenska mästare inför nästa säsong och återvänder till Pontoise Cergy i den franska ligan, men tänker ha basen kvar i Halmstad.

När Hp-sporten pratar med honom har han precis kommit hem från fem veckors turné i Asien, som avslutades med tre veckors spel i den indiska ligan.

– Det var bra, men tyvärr förlorade mitt lag i semifinal med minsta möjliga marginal. Man spelar 21 set, sju matcher, och går först till elva set i slutspelet, men vi förlorade med 10–11 så det var tufft.

– Men jag spelade bra. Jag förlorade mot Kristian bland annat och en indier, Kamal, men sedan spelade jag väldigt bra i de andra matcherna.

MATTIAS KARLSSON represente­rade ett lag som kallas Mavericks.

– Det är företagskl­ubbar, kan man säga. Jag spelade för ett företag som är från Calcutta. De har både ett cricketlag och försöker få ett fotbollsla­g också, berättar han. Hur är intresset för ligan i Indien?

– De gör det bra där nere. De spelade förra året också och har 1 000– 1 500 åskådare på varje match. Det var en match om dagen i tre veckor och vi var i tre olika städer och spelade. Cricket är enormt stor där, men de försöker få pingisen att växa också.

Tillbaka i Sverige väntar en veckas lätt träning för Mattias Karlsson innan han tar fyra veckor ledigt – inklusive bröllopet.

– Jag drar i gång typ 5–6 augusti med träningen igen. Sedan är det en tävling i Tjeckien 20–25 augusti som jag börjar med.

 ?? Bild: CARL SANDIN/BILDBYRÅN/ARKIV ?? NUMMER ETT. Mattias Karlsson är ny Sverigeett­a i bordtennis efter att ha klättrat upp till 18:e plats på världsrank­ningen. Bronskamra­terna från lag-vm, Kristian Karlsson och Jon Persson, följer därefter på 22:a respektive 58:e plats. Pär Gerell ligger...
Bild: CARL SANDIN/BILDBYRÅN/ARKIV NUMMER ETT. Mattias Karlsson är ny Sverigeett­a i bordtennis efter att ha klättrat upp till 18:e plats på världsrank­ningen. Bronskamra­terna från lag-vm, Kristian Karlsson och Jon Persson, följer därefter på 22:a respektive 58:e plats. Pär Gerell ligger...
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden