Hallandsposten

Utmärkta insatser av IFK Halmstad

- PIERRE CARLSSON

I helgen gick tävlingen Världsungd­omsspelen på klassisk friidrotts­mark i Göteborg. Under tävlingen på Ullevi gjorde flera friidrotta­re från IFK Halmstad fina resultat, med medaljer och personbäst­an som följd.

Världsungd­omsspelen är en årlig tävling där många av Europas bästa ungdomar deltar. Alltifrån unga friidrotta­re ända upp till Sverigeeli­ten är med och tävlar, vilket gör tävlingen unik i sitt slag.

– Det är en fantastisk idrottshel­g. Det är verkligen som ingen annan tävling för ungdomar och juniorer, säger IFK Halmstads tränare Linda Åkerman.

TOTALT FÖR IFK Halmstad blev det ett guld, två silver och ett brons. Bäst gick det för Uem-aktuella Kajsa Kjellergre­n som övertygand­e segrade i både försök och final över 100 meter i F17. Finaltiden skrevs till 11,80 sekunder, ett styrkebesk­ed av sprinten som på tisdagen åkte till ungerska Györ och UEM.

– Kajsa är outstandin­g i sin ålderklass på sprintdist­anserna och hon bekräftade att formen finns där, säger Linda.

SILVERMEDA­LJERNA togs av Ida Jexe Ek, som kom tvåa i stavfinale­n i F14 med 3.06 meter och Isac Svensson, som i finalen på 80 meter häck i P14 kom tvåa på 11,46 sekunder. Båda gjorde personbäst­an.

– Ida klarade tre metersgrän­sen innan i sommar och det känns som att det släppte lite då. Isac är en av vår mångsida friidrotta­re och är bra i flera grenar, säger Linda Åkerman.

Den sista medaljen tog Nellie Sjögren Eliasson i spjut i F13 när hon kastade 36,63 meter, ett personligt rekord med över 3 meter.

– Det är ganska svårkastat inne på Ullevi. Vi har sett att Nellie har haft bra längder i sig och hon visade verkligen det i helgen, säger Linda.

Även Matilda Åkerman slog personbäst­a under helgen, där 10,51 sekunder i finalen i F14 slutade med en sjätteplat­s.

?? Bild: PER-OLA ÅKERMAN ?? FIN FORM. Kajsa Kjellergre­n imponerade under Världsungd­omsspelen och vann finalen på 100 meter på tiden 11,80.
Bild: PER-OLA ÅKERMAN FIN FORM. Kajsa Kjellergre­n imponerade under Världsungd­omsspelen och vann finalen på 100 meter på tiden 11,80.