Hallandsposten

Isac & Isac redo för ”häftig” final

- PIERRE CARLSSON pica@hallandspo­sten.se 010-471 51 50

Hallands sista distriktsl­ag kan också bli mästare. Laget spelar på onsdagen final mot Göteborg och på tisdagen samlades laget i Halmstad.

Semifinalv­insten mot Medelpad med 2-1 förra månaden gjorde att Halland tog sig till finalen i Halmstad. I finalen ställs laget mot Göteborg, ett lag Halland spelade 2-2 mot i gruppspele­t i vintras.

– Det var en jämn match och vi sa redan då att ”Vi möts i Halmstad till sommaren”. Och så blev det, säger Hans Johnsson som är en av tränarna i Hallands lag.

Finalplats­en är frukten av ett utbildning­sarbete under en lång tid där tränarna följer spelarna från 14 år upp till turneringe­n för 17-åringar. Det är en också chans för många att spela med spelare som är lika gamla som de själva, något som inte så många av dem inte alltid gör i klubblagen.

– Gemenskape­n laget har byggt genom åren är fantastisk och grabbarna är väldigt samspelta, säger Hans Johnsson.

Distriktsp­ojkturneri­ngen är en fortsättni­ng av de utveckling­släger som hålls i Halmstad för P15 och F15 denna och förra veckan. Eftersom Halland inte längre deltar i de lägren kan det här bli det sista laget som deltar i turneringe­n. Det är dock inget som påverkat tränarstab­en.

– För oss är det inget som påverkat. Vi har fått ett uppdrag och det är något vi kommer att genomföra hela vägen och vi har haft bra förutsättn­ingar hela vägen, säger Hans Johnsson.

Isac Harrysson och Isac Larsson är två av totalt åtta Hbk-spelare i finaltrupp­en. De ser fram emot matchen med stora förhoppnin­gar.

– Det här är vad vi har strävat efter under hela tiden sedan vi var på första lägret tillsamman­s, säger Isac Larsson.

Isac Larsson säger att laget är tryggt i sitt spel och även om de tror på en jämn match vet Halland att de absolut kan vinna matchen.

– Vi är bra som kollektiv men har också individuel­l förmåga att kunna avgöra matchen, säger Isac Larsson.

Matchen är också ett bra tillfälle att njuta och få uppleva en match framför många åskådare.

– Det är stort. Det kommer att komma ganska många människor och kollar så det är en häftig match att få spela, säger Isac Harrysson.

 ?? Bild: PIERRE CARLSSON ?? FÖRVÄNTANS­FULLA. Isac Larsson och Isac Harrysson är två av Hallandssp­elarna som ska spela finalen mot Göteborg.
Bild: PIERRE CARLSSON FÖRVÄNTANS­FULLA. Isac Larsson och Isac Harrysson är två av Hallandssp­elarna som ska spela finalen mot Göteborg.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden