Hallandsposten

Fredrik Ekblom kom tvåa i Västkustlo­ppet

- PIERRE CARLSSON pica@hallandspo­sten.se 010-471 51 50

” Det är skönt att kunna ge teamet en pallplats. Vi har varit bra här under veckan och hade vi kommit tillbaka imorgon tror jag att vi hade vunnit”

Stcc-cirkusen var framme i Falkenberg för klassiska Västkustlo­ppet. För Westcoast Racing blev dagen lyckad, där Halmstadst­allets Fredrik Ekblom tog andraplats­en i dagens andra race.

Laget hade starka träningsti­der på lördagsför­middagen och hade förhoppnin­gar om bra kvaltider. Men regnet som kom under eftermidda­gen gjorde det svårt för många och stallet fick se förarna hamna på 4:e, 11:e och 18:e plats i kvalificer­ingen.

Sedan fick Jessica Bäckman tidigt i loppet finländare­n Olli Kangas bil i bakänden, något som skickade ut henne på gruset där det första racet tog slut för hennes del.

En olycka kommer sällan ensam, något som visade sig stämma för Westcoast Racing den här gången. För när säkerhetsb­ilen kom ut på banan samlades fältet och vid omstarten kunde Daniel Haglöf smita förbi Fredrik Ekblom. Ekblom försökte resten av loppet att avancera, men han kunde inte ta sig upp någon placering och slutade femma.

Mer glädjande för stallet var i stället att Andreas Bäckman körde upp sig en placering och knep sista poängplats­en som tia, hans sjunde poäng under säsongen.

Andra racet skulle bli desto roligare för Ekblom. I den omvända startordni­ngen startade han på plats 7 men med ett fint race kunde han metodiskt ta placering efter placering och var snabbt uppe som trea. När sedan Johan Kristoffer­son punkterade hamnade Ekblom plötsligt på andra plats, en position han höll in i mål.

Även Jessica Bäckman körde upp sig sex placeringa­r i andra racet och slutade tolva, en placering bakom brorsan Andreas.

– Det är skönt att kunna ge teamet en pallplats. Vi har varit bra här under veckan och hade vi kommit tillbaka imorgon tror jag att vi hade vunnit, säger Ekblom.

Ekblom har nu varit tvåa, trea, fyra och femma under säsongen, och frågan är när han får kliva högst upp på prispallen.

– Ja, det får väl bli på Gelleråsen om en månad. Vi har varit där och testkört redan och jag tror nog att vi ska kunna göra bra resultat där.

FREDRIK EKBLOM Westcoast Racing

 ?? Bild: CAMILLA SVENSSON ?? PALLPLATS. Fredrik Ekblom, i bil nummer 14, slutade tvåa och femma under Västkustlo­ppets två lopp på söndagen.
Bild: CAMILLA SVENSSON PALLPLATS. Fredrik Ekblom, i bil nummer 14, slutade tvåa och femma under Västkustlo­ppets två lopp på söndagen.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden