Hallandsposten

Gidensköld prickade in Sm-formen

BÅGSKYTTE: VANN VETERANKLA­SSEN UNDER SM-VECKAN

- POVEL ARWIDSON 010-471 51 28 pa@hallandspo­sten.se

Vi har sett hans son, Carl Henrik, kamma hem otaliga Smguld genom åren. Men den här gången är det pappa Ulf Gidensköld själv som kan titulera sig bäst i Sverige.

– Det känns roligt. Jag har vunnit Sm-guld några gånger inomhus, men detta är första utomhus och det är ju speciellt, säger Ulf Gidensköld, som skjuter för Halmstad bågskyttef­örening.

Under Sm-veckans sista dag tog Ulf alltså guld i veterankla­ssen i recurvebåg­e utomhus. Efter att han varit bäst under grundskjut­ningen blev han topprankad, och fick därför gå in i tävlingen senare och mot ”sämre” motstånd.

Sedan hade han endast raka 6–0-segrar fram till finalen. Men väl där förlorade han de tre första pilarna och hamnade i underläge direkt.

– Han sköt nästan fullt i början, och jag kände att jag var tvungen att skärpa mig för att kunna vända.

Och även om siffrorna var jämna matchen igenom vann Ulf sedan de kommande serierna, och slutresult­atet kunde skrivas till 6–2 i hans favör.

DET VAR HELLER inte helt lätta förhålland­en för bågskytte på Olympiafäl­tet i Helsingbor­g. Det blåste nämligen kraftigt.

– Det gör att man måste skjuta aggressiva­re, och snabbare. Så fort vinden lägger sig måste man dra upp bågen och se till att få i väg pilen snabbt.

– Nja, det passar nog ingen. Men man måste våga skjuta snabbt, och det fungerade bra för mig den här tävlingen.

OCH HANS SON, Carl Henrik, som annars brukar vara den som åker hem med Sm-gulden, var i grundskjut­ningen bäst bland över 40 skyttar, men åkte sedan ut i en tuff åttondelsf­inal.

– Ja, normalt är det ju jag som tittar när han skjuter finaler, men nu kunde han vara med och coacha mig i stället, säger Ulf.

”Han sköt nästan fullt i början, och jag kände jag var tvungen att skärpa mig.” ULF GIDENSKÖLD

Bågskytt

 ?? Bild: DANIEL FEHRMAN OCH PRIVAT ?? PRICKADE FORMEN. Efter starkt skytte tävlingen igenom kunde Ulf Gidensköld till slut stå högst upp på pallen i Helsingbor­g.
Bild: DANIEL FEHRMAN OCH PRIVAT PRICKADE FORMEN. Efter starkt skytte tävlingen igenom kunde Ulf Gidensköld till slut stå högst upp på pallen i Helsingbor­g.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden