Hallandsposten

Hallå där ...

- JENNIFER LAST

... Jonas Bergman (M), kommunstyr­elsens ordförande som har lämnat över ett gratulatio­nsbrev till Janne Andersson och landslaget.

* Hur har du följt VM? – Jag har tittat på så många matcher jag har hunnit. Sveriges matcher har jag sett, förutom mot Mexiko. Då satt jag på ett flygplan, och det var plågsamt. Vi hann se sista målet när vi landade så vi kunde jubla ihop med resten av planet.

* Vad tycker du om Jannes och lagets prestation? – Vi har ett lag som kanske inte har de tydliga profilerna. Det är helt fantastisk­t hur man har lyckats få ihop alla de här spelarna till ett starkt lag. Det är ett skickligt lagbygge.

* Kommer det att arrangeras någon mottagning när Janne väl kommer till Halmstad? – Ja, vi planerar det. I våras beslutade vi att ge Janne Halmstads kommuns hedersbevi­sning och vi har bjudit in honom till ett kommunfull­mäktigesam­manträde i september för att dela ut det. I samband med de här framgångar­na i VM har vi sagt att vi ska göra något mer. Vi måste låta Halmstadbo­rna vara med och fira. Exakt var det kommer landa vet vi inte, men när vi får hit honom ska vi se till att göra något större och festligare av det.

* Hur upplever du Halmstadbo­rnas engagemang? – Helt fantastisk­t. Jag satt på Rådhuset i samband med en match och hörde jublet från torget. Vi är duktiga på att gå man ur huse för att fira.

* Och från kommunens sida? – Jag tycker att det var ett klokt beslut att inte ge sig in i sista sekund med storbildss­kärmar. Många restaurang­er satsade otroliga pengar för att få tillstånd och vi vill inte slå undan benen för dem. Däremot bör vi i framtiden vara mer förberedda och bestämma något tillsamman­s med krögarna för hur vi kan ordna något som ger fler tillgång till matcherna. Det är en hemläxa till Em-slutspelet, att prata om det i god tid så vi vet hur vi ska hantera de situatione­rna.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden