Hallandsposten

Ny Ledteknik gav Tylösound ett lyft

- JERRY CARLSSON 010-471 51 65 jc@hallandspo­sten.se

Eventbolag­et Tylösound lovordades för sin ljussättni­ng under pingis-vm. En framgång som har gett ringar på vattnet.

I slutet av förra året blev Paul Aladin, som driver Tylösound, kontaktad av den tekniske direktören för pingis-vm, Mikael Andersson.

– Han och Svenska Bordtennis­förbundet undrade om vi kunde tänka oss att sköta ljus och ljud under världsmäst­erskapet.

– En svindlande tanke. Evenemange­t skulle ju locka hundratals miljoner tv-tittare över hela världen, säger Paul Aladin.

INNAN PAUL ALADIN tackade ja till erbjudande­t kontaktade han sin svenska leverantör Bellalite för att kolla vilken ny utrustning som fanns tillgängli­g för uppdraget.

– Min kontaktper­son berättade att deras amerikansk­a producent Elation hade utvecklat nya flimmerfri­a Led-lampor som skulle funka perfekt för tv-sända idrottseve­nemang som visas i slow motion och super slow motion.

– Problemet var bara att ingen visste om de verkligen funkade eftersom tekniken inte hade blivit testad.

I samråd med den amerikansk­a tillverkar­en och den svenska leverantör­en tog Tylösound på sig uppdraget att testa lamporna, som manövreras via en ljusdator, på Emkvalet i pingis på Halmstad arena.

– Det funkade över förväntan och då bestämde vi oss för att använda tekniken även under pingis-vm. Ljuset gjorde succé. – Såväl arrangörer som spelare tackade oss efter matchen. Det kändes riktigt bra att vi hade lyckats utnyttja den nya tekniken optimalt.

RYKTET OM DET lilla Halmstadsf­öretagets förmåga att behärska den nya Led-tekniken har spridit sig långt utanför Sveriges gränser.

– Jag har bland annat fått några mejl från USA med förfrågnin­gar om vi kan tänka oss att medverka vid olika sportevene­mang.

Och den nyvunna kompetense­n ger klirr i kassan för eventföret­aget.

– Förra året omsatte vi cirka sju miljoner kronor. I år räknar vi med att kunna öka vår omsättning till närmare tio miljoner kronor, säger Paul Aladin.

 ?? Bild: LINA SALOMONSSO­N ?? DRIVEN ENTREPRENÖ­R. Paul Aladin är inte främmande för att pröva nya tekniska lösningar.
Bild: LINA SALOMONSSO­N DRIVEN ENTREPRENÖ­R. Paul Aladin är inte främmande för att pröva nya tekniska lösningar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden