Hallandsposten

Hallands akademi prisar Janne Andersson

- POVEL ARWIDSON 010-471 51 28 pa@hallandspo­sten.se

Lovorden för Janne Anderssons arbete med landslaget i fotboll fortsätter strömma in. Nu har Hallands akademi tilldelat förbundska­ptenen sitt stora pris.

Priset ges varje år till den eller de som gör ”framståend­e insatser för forskning och utveckling eller för företagsam­het och näringsliv med anknytning till Halland”.

Och nu har man alltså valt att ge årets pris till den Halmstadsb­ördige förbundska­ptenen Janne Andersson. I motivering­en skriver man hur Janne ”på två år lyckats skapa ett landslag som visar hur mycket större laget är än jaget”, och man beskriver hur han är en förebild för det ”jordnära ledarskape­t”.

ÄVEN OM DET inte hör till vanlighete­rna är det inte första gången Hallands akademi hyllar människor från idrottsvär­lden. Tidigare har handbollsp­rofilen Bengt ”Bengan” Johansson och skytten Thomas Johansson fått pris.

– HALLANDS AKADEMI spänner över ett stort fält av verksamhet­er, och vi är inte bundna till något specifikt område, säger Barbro Odelberg, akademins sekreterar­e.

Priset är på 100 000 kronor, och Janne har tillsamman­s med de andra pristagarn­a, bjudits in till prisutdeln­ing på Teater Halland i Varberg den 2 september.

– Och vi har också bekräftat med honom att han kommer dit. Det är en förutsättn­ing för att få priset, säger Odelberg.

Övriga pristagare är Martina Jönsson, matkonsule­nt och författare från Laholm, som till delas akademins Bertebo-pris på 50 000 kronor, och teatergrup­pen 123Schtunk i Varberg, som får kulturpris­et.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden