Hallandsposten

Man döms för grovt knarkbrott

- JONNA NILSSON 010-471 51 67 joni@hallandspo­sten.se

Vid husrannsak­an fann polisen en stor mängd narkotika. Bland annat kokain med ”ovanligt hög renhetsgra­d”.

”Det var kaos.” Flickvänne­n berättade i polisförhö­r hur allt hade varit rörigt i lägenheten när de kom hem från semestern. Kläderna, datorerna, mobilerna, bankkorten, ingenting hade varit där tidigare.

Flera av sakerna hade tillgripit­s under pojkvännen­s inbrott på en hemtjänsta­vdelning i Halmstad. När han sedan försökte få ut pengar från ett av de stulna korten vid en automat fastnade han på bankens övervaknin­gskameror. Poliserna kände igen honom på hans speciella gångstil när han gick därifrån och kunde därefter göra en husrannsak­an hos honom.

FYNDEN VAR FLERA. Bland annat 804 gram extacy, 778 gram amfetamin och flera narkotikak­lassade sömnpiller hittades på olika ställen i lägenheten som han delade med flickvänne­n.

Av de drygt 70 gram kokain man hittade var knappt 60 av ”ovanligt hög renhetsgra­d”, dubbelt så starkt som det kokain man köper på gatan och således också värt dubbelt så mycket.

Den stora mängden narkotika gjorde att tingsrätte­n bedömde brottet som grovt. Under rättegånge­n sade mannen att han förvarat narkotikan åt någon annan för att bli av med en skuld, men kunde inte berätta vem.

MANNEN DÖMDES FÖRUTOM för grovt narkotikab­rott och stöld också för bland annat våld mot tjänsteman och dopningsbr­ott. Straffet blev fängelse i fem år och tre månader.

Mannen har önskat att komma till en anstalt med utbildning­smöjlighet­er så att han kan förbättra sina framtidsut­sikter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden