Hallandsposten

Lätt lastbil åkte över kajkanten

- JAN STOHR 010-471 51 47 jas@hallandspo­sten.se

Under torsdagsmo­rgonen rullade en liten lastbil över kajkanten. Ägaren hade parkerat en bit ifrån och skulle bara gå ned och kontroller­a en båt.

Lastbilen rullade över kajkanten och ut i Nissan, men hamnade aldrig i vattnet. I stället hängde den på två förtöjda småbåtar.

När han insåg att bilen började rulla försökte han öppna dörren och dra i handbromse­n, men lyckades inte.

– Jag skulle ringa en kompis. Vi ska ta upp båten. Plötslig hörde jag något bakom mig, då kom bilen rullande. Det gick inte att stoppa den. Men jag hade tur ändå, säger Jovan Duduj.

”Jag försökte öppna dörren och bromsa bilen, men det gick inte. ”

JOVAN DUDUJ

Under tiden som han väntade på hjälp från bärgare ringde en anhörig och frågade honom hur det gått. Han svarade kort: katastrof.

– Jag hade bestämt träff med en kompis på fredag. Jag tog fel på dag och trodde att det var i dag. Jag försökte öppna dörren och bromsa bilen, men det gick inte. Jag brukar alltid dra handbromse­n annars.

Polisen, räddningst­jänsten och bärgare var på plats och samrådde om hur man bäst skulle bärga lastbilen.

Slutligen enades man om att lyfta den och inte dra upp den på fast mark igen. Efter lite förberedel­ser lyftes sedan den lätta lastbilen upp på land.

Lyckosamt nog verkade inget som skulle kunna förstöra miljön ha gått sönder, bilen läckte varken olja eller andra vätskor trots att underredet skrapats rejält mot både kajkanten och bryggkante­n när den rullade iväg herrelös.

– Koppla loss den, jag vill se om den går att starta, bad Jovan Duduj när bärgarna var klara med lyftet och ställde ned den lätta lastbilen på kajkanten.

 ?? Bild: LINA SALOMONSSO­N ?? RÄDDAD AV BÅTARNA. Lastbilen rullade över kajkanten, men hamnade inte i vattnet. Den lyftes senare loss med hjälp av en kranbil.
Bild: LINA SALOMONSSO­N RÄDDAD AV BÅTARNA. Lastbilen rullade över kajkanten, men hamnade inte i vattnet. Den lyftes senare loss med hjälp av en kranbil.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden