Hallandsposten

Tjuvar stal ms-sjuka Glenns permobil

- SANDRA KILLGREN ski@hallandspo­sten.se

Trots att Glenn Qvarnström parkerat sin permobil i garaget fick den inte vara ifred. I helgen upptäckte Glenns fru Margareta att makens permobil blivit stulen.

Margareta Qvarnström skulle hämta bilen i garaget på Nissastran­d för att åka till affären och handla mat när hon upptäckte att det var något som inte stämde.

– När jag kom ner i garaget kände jag att det var något som saknades och sedan upptäckte jag att Glenns permobil var borta, säger Margareta Qvarnström.

Det har gått över 30 år sedan 63-årige Glenn Qvarnström drabbades av ms, multipel skleros. En sjukdom som har gjort att han numera är beroende av sin rullstol och permobil för att ta sig fram.

I SÖNDAGS FICK Glenn veta att hans elektriska rullstol blivit stulen. Han säger att det är som att någon tagit frihet ifrån honom. Hans ögon blir blanka,

– Jag blir så förbannad och ledsen. Eftersom jag inte kan köra bil längre så är det permobilen som har gjort att jag kan ta mig ut på egen hand för att handla och träffa vänner.

Glenn ringde både polisen och försäkring­sbolaget när han fick veta att permobilen försvunnit. En stöldanmäl­an är upprättad och han och Margareta har även varit ute på egen hand och letat men utan lycka.

CHRISTER FUXBORG, presstales­person vid polisen i region Väst, säger att den här typen av stölder inte är särskilt vanliga.

– Som väl är händer det inte särskilt ofta att vi får in anmälninga­r om handikappf­ordon som blivit stulna, säger Christer Fuxborg. Men det hände Glenn. På platsen där det mörkblå fordonet med svart sits tidigare stod finns bara två spår kvar, tillhörand­e korg och laddare som tjuvarna lämnade efter sig.

Glenn vet inte hur länge han kommer behöva vänta innan han har en ny permobil att parkera i garaget.

– Hur kan man göra så här mot handikappa­de människor? Det här har påverkar mig jättemycke­t, permobilen var min frihet.

 ?? Bild: LINA SALOMONSSO­N ?? BEDRÖVAD. När Glenn Qvarnström fick reda på att hans elektriska rullstol inte längre stod kvar i garaget blev han både ledsen och förbannad.
Bild: LINA SALOMONSSO­N BEDRÖVAD. När Glenn Qvarnström fick reda på att hans elektriska rullstol inte längre stod kvar i garaget blev han både ledsen och förbannad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden