Hallandsposten

Mammor och döttrar visade upp sina golftalang­er

- ISABEL BARK 010-471 51 20 ib@hallandspo­sten.se

Spänningen var olidlig och solstrålar­na gassande heta när mammor och döttrar gjorde upp i en generation­sgren inom SM på Rydö golfbana.

Just nu pågår Sm-veckan i golf med totalt 18 klasser, som alla spelas i Halland. Rydö golfklubb har hand om två av dessa: ”Mor och dotter” samt ”Två generation­er mixed”.

– Den sistnämnda kan vara ett barnbarn som spelar med sin morfar eller en pappa med sin dotter. De spelar på samma boll, alltså slår ut från vartannat hål, förklarar tävlingsle­daren Mats Karlsson.

FÖREBEREDE­LSERNA för klubben har pågått i ett och ett halvt år. HP träffade deltagande mammor och döttrar som gjorde sig redo för en dag på golfbanan.

– Det här är årets höjdpunkt. Det är enda tillfället man får möjlighet att umgås bara med sin dotter i en hel vecka, säger Karin Dahlberg från Örebro, då dottern Anna Dahlberg numera bor i Karlstad.

Karin Dahlberg tycker att Rydö golfklubb har anordnat tävlingen MARIE ENGSÉN exemplaris­kt, trots att klubben är så pass liten.

– Redan i dag får vi veta var tävlingen hålls nästa år.

För många av lagen har det blivit en tradition att spela ”mor och dotter”-grenen.

– DE FLESTA deltagare är långväga. Någon hade varit med i 32 år. Arrangeman­get startade på 1950talet, men då var det pappor och söner. Sedan har golfen hängt med i sin tid som allt annat, säger Mats Karlsson.

För Marie Engsén och Sofie Brangenfel­dt från Tranås är det sociala umgänget en mycket viktig ingrediens under golfdagarn­a i Rydöbruk.

– Det är kul att träffa nya bekantskap­er och även umgås med de som har spelat tidigare år. Vi åker tillsamman­s med ett annat mor och dotter-lag, säger Marie Engsén och tillägger:

– Det bästa är givetvis att få göra den resan ihop med sin dotter.

”Det bästa är givetvis att få göra den resan ihop med sin dotter.”

Tranås

 ?? Bild: ISABEL BARK ??
Bild: ISABEL BARK
 ??  ?? KVALITETST­ID. Sofie Brangenfel­dt och Marie Engsén hinner både spela golf och umgås under ”Mor och dotter”-tävlingen. På bilden till höger slår Tess Lindén från Örebro ut en boll.
KVALITETST­ID. Sofie Brangenfel­dt och Marie Engsén hinner både spela golf och umgås under ”Mor och dotter”-tävlingen. På bilden till höger slår Tess Lindén från Örebro ut en boll.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden