Hallandsposten

Unterstein­er x 2 på nytt i farten

- THOMAS ENGMAN

Johan Unterstein­er och Peter Unterstein­er toppar de flesta ligor på hemmabanan och den trenden håller i sig. En av flera intressant­a hästar från Johans stall var Googla In och det treåriga stoet tog andra raka segern på 1.15,4/2140 meter.

– Vi fick ledningen gratis men hon joggade hela vägen och det fanns krafter kvar i mål, förklarar Johan Unterstein­er.

PETER UNTERSTEIN­ER HAR länge väntat på att Magic Happens ska bli en vinnare igen. Hästen vistas ute i hagen dygnet runt och även träningen är ändrad och resultatet blev positivt.

Från tredje par utvändigt kom attacken på sista långsidan och femåringen gick starkt i spurten och tog första segern sedan februari.

– Det har saknats tryck i honom och det finns en del inneståend­e, menar Peter.

TVÅ STALLSEGRA­R BLEV det till Stefan Persson. Både Forest Man och Wingait C. H. vann från ledningen. Wingait C.H. var enligt Stefan fin i provstarte­rna och därför blev det en offensiv styrning i ledningen.

– Han är rätt snabb från början och visst var jag förhoppnin­gsfull, förklarar Stefan.

Amatören Peter Arnqvist hade satt O.C. Banker E. i fin författnin­g. Sexåringen svepte runt favoriten Dynamic Raja in i sista kurvan och det blev en överlägsen seger med Johan Unterstein­er i sulkyn.

I lärlingslo­ppet var det mycket fokus på Alcantara Beech som efter långt uppehåll var tillräckli­gt laddad för en lagom urladdning och tredje segern i karriären.

 ?? Bild: LARS B PERSSON ?? MAGISK VINNARE. Det finns god kapacitet i Magic Happens och äntligen visade han Peter Unterstein­er en del av sitt kunnande vid lätt seger.
Bild: LARS B PERSSON MAGISK VINNARE. Det finns god kapacitet i Magic Happens och äntligen visade han Peter Unterstein­er en del av sitt kunnande vid lätt seger.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden